Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Originali, ili kopije, ili ...

elitemadzone.org :: AutoZone :: Originali, ili kopije, ili ...

Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 11146 | Odgovora: 42 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Zarko Silic
A V I S opti-tuning two generations,
[email protected]
Temerin, Čenej,VOJVODINA

Zarko Silic
Član broj: 73724
*.adsl.eunet.rs.

+1269 Profil

icon Re: Originali, ili kopije, ili ...21.06.2011. u 00:22 - pre 170 meseci

To sto rade Kinezi previse je drsko.

Japanci su ipak suptilnije kopirali.

Odgovor na temu

triac

Član broj: 280995
*.dynamic.sbb.rs.

+29 Profil

icon Re: Originali, ili kopije, ili ...21.06.2011. u 00:25 - pre 170 meseci
Citat:
zarsilic: To sto rade Kinezi previse je drsko.

Japanci su ipak suptilnije kopirali.

U potpunosti se slazem, otuda toliki industriski impakt kod Kineza, jel sve kopiraju i time ne ulazu u razvoj i zato napreduju cizmama od sedam milja...

Pa im se desavaju recimo ovakve stvari:

Dok neko ko vodi racuna i kada se potera ka zidu sa masom od cca 2t prodje ovako...

Recimo da treba promena farova, hladnjaka i haube mozda i neka sitnica i auto je operativan za 1 dan...

Odgovor na temu

Zarko Silic
[email protected]
Temerin, Čenej,VOJVODINA

Zarko Silic
*.adsl.eunet.rs.

+1269 Profil

icon Re: Originali, ili kopije, ili ...21.06.2011. u 00:30 - pre 170 meseci
Ne treba zaboraviti da se isto ovo, vezano za krasch testove desavalo i Korejancima samo par godina ranije!

Danas je to sasvim druga prica.

Odgovor na temu

triac

*.dynamic.sbb.rs.

+29 Profil

icon Re: Originali, ili kopije, ili ...21.06.2011. u 00:32 - pre 170 meseci
Citat:
zarsilic: Ne treba zaboraviti da se isto ovo, vezano za krasch testove desavalo i Korejancima samo par godina ranije!

Danas je to sasvim druga prica.

I Kinezi ce napredovati i ljudi ce kupovati kojima treba prevozno sredstvo, dok ce neki drugi dokle god se mogu drzati "stare" skole...Zasto?

Jednostavno, jel se lepse osecaju da imaju "pionira" pod nogama.

Odgovor na temu

Nocni
Banicevic
Autocentar
[email protected]
MNE - NK

Član broj: 4631
*.crnagora.net.

+1239 Profil

icon Re: Originali, ili kopije, ili ...21.06.2011. u 00:34 - pre 170 meseci
Mozda od nazad lici malo na bmw mada dosta novih vozila lici medjusobno i ne mislim da je bilo namjere... ipak bmw 5 je prilicno drugaciji... ls460 je po meni prilicno autentican i meni ne lici na mercedesa... pogotovo unutrasnjost ima vanserijsku...

bmw 2008:

bmw 2011:

Odgovor na temu

Zarko Silic
[email protected]
Temerin, Čenej,VOJVODINA

Zarko Silic
*.adsl.eunet.rs.

+1269 Profil

icon Re: Originali, ili kopije, ili ...21.06.2011. u 01:04 - pre 170 meseci
Citat:
Nocni:  pogotovo unutrasnjost ima vanserijsku...

Apropoo unutrasnjosti:

Kada sam 1991. godine bio na jednom Toyota festivalu u Svajcarskom gradu Wetzikonu, jedan od posetilaca, inace novinar jednog automobilskog lista, prilikom prezentacije LS400 ciju sam fotku postavio u prethodnom postu, nakon sto je seo u Lexusa postavio je pitanje:

"A gde je ovde Becker?"

Odgovor na temu

triac

*.dynamic.sbb.rs.

+29 Profil

icon Re: Originali, ili kopije, ili ...21.06.2011. u 01:23 - pre 170 meseci
Citat:
zarsilic: :

"A gde je ovde Becker?"

Ha sad su se promrcili pa im u nekim serijma radi MarkLevinson , sto moze ozbiljno da pomeri bubrege (ali na fin nacin).

Odgovor na temu

triac

*.dynamic.sbb.rs.

+29 Profil

icon Re: Originali, ili kopije, ili ...21.06.2011. u 01:27 - pre 170 meseci
Najvise sam voleo mecke koje su imale ovakav volan

dok nisu presli na uska cetiri i na tri paoka,

koliko vidim neki su ih sa dodatkom par dugmica jos dosta dugo kopirali...

Na jedno pitanje novinara upuceno Mercedesovom dizajneru, zasto su toliko radikalno promenili dizajn unutrasnjosti (u zadnjih par godina) i dota odstupili od svojih "korenih" linija, dizajner je rekao da im je dosta kopijata i da moraju da nesto menjaju jel ce po ulici biti sve isti modeli Mercedesa
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

jnk
beograd

Član broj: 29216

+1498 Profil

icon Re: Originali, ili kopije, ili ...21.06.2011. u 01:46 - pre 170 meseci
Nova e-klasa je ove prednje farove napravila posle leksusa gs ili kako već se zove i moj utisak kad je izašla nova e klasa da je isti leksus tako da se malo menja situacija u tome ko koga kopira.

Ako je tema evropa vs japanci ili eu vs usa ili germany vs france ili vs italy, zna se kako te rasprave završavaju. Uvek će ostrašćeni braniti svoj omiljeni brend i niko nikoga neće ni u šta ubediti :) Ko šta voli...

Odgovor na temu

codeNO

Član broj: 185745
*.opera-mini.net.

+76 Profil

icon Re: Originali, ili kopije, ili ...21.06.2011. u 02:11 - pre 170 meseci
VW ima terenca jos od prve gestapo bube preko ilisa taro pa u blizoj istoriji fancy touarega itd. Evropu nisu interesovali ni minivanovi do 1990 a u usa se vozilo jos od 70tih. Sve zavisi od zahteva trzista. Samo se nadam da necemo preuzeti i pick-up za voznju do opere pa da budemo i pravi seljaci.

Odgovor na temu

codeNO

Član broj: 185745
*.opera-mini.net.

+76 Profil

icon Re: Originali, ili kopije, ili ...21.06.2011. u 02:24 - pre 170 meseci
Toyota se dokazala u usa kao narodni auto, i hteli su jos. Da su stavili na superluksuzni auto znak toyote nista ne bi uradili. Stvorili su novi brend i morali su da pocnu od neceg. Sta je najvise bilo popularno po statusu voziti u usa tada? Porsche i Mercedes. Koji cabrio se vozio u Dinastiji? Porsche je bio suvise sportski tako da se kopirao najbolji. I uvek ce Zvezda biti na vrhu.

Odgovor na temu

triac

*.dynamic.sbb.rs.

+29 Profil

icon Re: Originali, ili kopije, ili ...21.06.2011. u 04:27 - pre 170 meseci
Citat:
jnk: ... tako da se malo menja situacija u tome ko koga kopira.

Takve farove je imao prvi Mercedes W210 dok je jos Lexus licio na penzionerski Ford...

[Ovu poruku je menjao triac dana 21.06.2011. u 05:43 GMT+1]
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Ivan Dimkovic
Administrator
Član broj: 13
*.dip.t-dialin.net.

+7204 Profil

icon Re: Originali, ili kopije, ili ...21.06.2011. u 07:03 - pre 170 meseci
Citat:
triac: Ha sad su se promrcili pa im u nekim serijma radi MarkLevinson , sto moze ozbiljno da pomeri bubrege (ali na fin nacin).

I za to postoji izreka (u odredjenim krugovima ;-) da su to MarkLevinson modeli sa kojima se dobija Lexus kao poklon :-)
DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey

Odgovor na temu

ventura

ventura
Član broj: 32
*.dynamic.isp.telekom.rs.

+6455 Profil

icon Re: Originali, ili kopije, ili ...21.06.2011. u 08:51 - pre 170 meseci
Kupci Lexusa mi nikada neće biti jasni... To je najobičnija Toyota, sa dodatim elementima od plastike koja na sebi ima dezen mahagonija... I malo jeftine i jadne kože na vratima i sedištima...

Toyota LandCruiser i Lexusov džip (ne znam kako se tačno zove model) su bukvalno identična auta... Samo što u slučaju Lexusa kao da je neki 'tjuner' Žika iz Male Moštanice skinuo Toyotin logo spreda i pozadi i stavio neki svoj skarabudženi, umetnuo imitacije mahagonija gde je bilo zgodno, i tapacirao vrata i sedišta a da pri tome i nije baš nešto vičan u tapaciranju... A ono u kabini i dalje prepuno sve najjeftinije plastike koja je ista i na toyoti od 10.000 dolara i na lexusu od 100.000 dolara...

Što se tiče ostalih modela, što bi neko kupovao kopiju, kad za slične pare može da kupi original...

Odgovor na temu

jnk
beograd

+1498 Profil

icon Re: Originali, ili kopije, ili ...21.06.2011. u 09:20 - pre 170 meseci
Tojotini/lexusovi aduti nisu kvalitet enterijera ili zanimljiva spoljašnost već pouzdanost i izdržljivost i recimo kod land cruisera off road mogućnosti i preživljavanje na celoj zemaljskoj kugli. Mislim land cruiser je do skoro ugrađivao kasetaš što i nije baš za poređenje sa bang 'n' olufsenom kod audija. Ali isto tako tojota se ne krade i kasko je recimo 5x jeftiniji za automobil iste nabavne vrednosti i svaka tojota će sahraniti svakog nemca.

I onda se sve svodi na prioritete. Ako hoćeš da spavaš bez bojazni da će ti auto biti na meti kriminalaca i da znaš da ćeš moći da ga poteraš na ozbiljniji offroad ti uzmeš tojotu land cruiser, ako ti nije problem da budeš na meti lopova i nećeš ići na ozbiljniji offroad, a ne smeta ti ni kasko koji je oko 5x skuplji ti onda kupiš audi q7 za sličnu cenu.

Odgovor na temu

Nocni
Banicevic
Autocentar
[email protected]
MNE - NK

Član broj: 4631
*.crnagora.net.

+1239 Profil

icon Re: Originali, ili kopije, ili ...21.06.2011. u 09:22 - pre 170 meseci
Ne mogu da vjerujem sta citam... Evo ja vozim tojotu V8 i tvrdim da u kabini nema plastike uopste ili ako je ima presvucena je najfinijom kozom.
Sto se tice stare e klase nju su kupovali taksisti i gasterbajteri iz istocnih zemalja... bio je i ostao prakticno simbol primitivaca.
Sam dizajn novih mercedesa kreiraju Rusi, Kinezi i Arapi jer su to najveca trzista i on ne moze biti uzor nikome normalnom.
Najbolji komentar je bio onaj Dimkovicev za novu e klasu da mu samo jos fale dijamanti oko onih obrnutih slova "L" u led-u i da te diode budu u raznim bojama na kineski nacin.

O kakvim kasetasima vi govorite? Ne postoji nista od opreme sto je izmislila autoindustrija a da ovo vozilo to ne posjeduje... ukljucujuci infra red kamere za nazad i naprijed, gledanje iza coska itd... Off road sistemi i aktivno ogibljenje sa kdss-om ostali proizvodjaci nece imati jos vjerovatno 10-tak godina...
Sad ce onaj strucnjak da kaze da mu volan lici na neku odrtu e klasu...
@jnk, kazes "Tojotini/lexusovi aduti nisu kvalitet enterijera" ... vjeruj da to nema veze sa mozgom...

Cak i kod manje klase kao sto je landcruiser150... isto ima odlicnu unutrasnjost:

Sto se tice lexusa u najjacim klasama iz vasih komentara se da zakljuciti da ga niste vozili...

[Ovu poruku je menjao Nocni dana 21.06.2011. u 14:36 GMT+1]
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

Slobodan Miskovic

Član broj: 4967
88.203.200.*

+105 Profil

icon Re: Originali, ili kopije, ili ...21.06.2011. u 09:26 - pre 170 meseci
Ajd ventura ne pricaj gluposti.

Imao sam prilike da se vozim Lexus Ls 600h modelom (hybrid :D) i to veze sa Toyotom nema, pogotovo sto Toyota uopste nema auto te velicine. Idi do salona pa ugovori test drive pa se javi. LS 600 je za S klasu avion...

IS 250 je avion za C klasu itd...

Evo liste automobila koje koriste sefovi drzava:

http://en.wikipedia.org/wiki/Official_state_car

Preovladjuje S klasa a ima i dosta Lexusa....

Sto se tice kopiranja, mislim da je E klasa kopija Aurelije :-) sto se tice prednjih svetlosnih grupa.

Btw evo slike poslednjeg Lexusa RX (dzipa) i Land Kruzera... Slicnosti niDJe. :)

[Ovu poruku je menjao Slobodan Miskovic dana 21.06.2011. u 11:06 GMT+1]
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

ventura

ventura
Član broj: 32
*.dynamic.isp.telekom.rs.

+6455 Profil

icon Re: Originali, ili kopije, ili ...21.06.2011. u 10:13 - pre 170 meseci
Citat:
Slobodan Miskovic: Ajd ventura ne pricaj gluposti.
Evo liste automobila koje koriste sefovi drzava:
http://en.wikipedia.org/wiki/Official_state_car

Preovladjuje S klasa a ima i dosta Lexusa....

State car je čisto politička odluka, a ne pokazatelj kvaliteta nekog automobila...

Odgovor na temu

Deep|Blue
Srce Srbije

Član broj: 631
195.178.63.*

+314 Profil

icon Re: Originali, ili kopije, ili ...21.06.2011. u 10:14 - pre 170 meseci
Citat:
ventura: Kupci Lexusa mi nikada neće biti jasni... To je najobičnija Toyota, sa dodatim elementima od plastike koja na sebi ima dezen mahagonija... I malo jeftine i jadne kože na vratima i sedištima...

Toyota LandCruiser i Lexusov džip (ne znam kako se tačno zove model) su bukvalno identična auta... Samo što u slučaju Lexusa kao da je neki 'tjuner' Žika iz Male Moštanice skinuo Toyotin logo spreda i ...

Negde od 2003 Lexus je odvojio razvojni i dizajnerski centar od Toyote, tako da noviji Lexus-i u biti i nisu toliko Toyote ...

Citat:
Btw evo slike poslednjeg Lexusa RX (dzipa) i Land Kruzera... Slicnosti niDJe.

Koliko je ružan LX.... šteta što se odvojiše Toyota sa svojim dosadnim dizajnom je ovde dala mnogo bolji izgled.
"Hmmm", rekao je, "...suprostavlja se nadrealizmu prikrivene metafore..." Razmišljao je tome na trenutak, a onda je zatvorio beležnicu s mrkim osmehom.
"I smrt je za njih suviše dobra"

Odgovor na temu

jnk
beograd

+1498 Profil

icon Re: Originali, ili kopije, ili ...21.06.2011. u 10:21 - pre 170 meseci
nocni: land cruiser(ne v-8 nego onaj manji) je do pre 2 godine dolazio u osnovnoj opremi sa kasetašem(za v8 nisam siguran) i koštao je oko 40k eur. Znam ja da je na v8 enterijer sasvim solidan ALI da se ne lažemo ne može se porediti sa q7icom ili gl-om. Ne kažem ja da je to nešto loše ali jednostavno ako se porede ta dva enterijera evropljani su za klasu iznad. Kao što rekoh zato je tojota u prednosti u nekim drugim stvarima.

Odgovor na temu

elitemadzone.org :: AutoZone :: Originali, ili kopije, ili ...

Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 11146 | Odgovora: 42 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.