Citat:
a sta ti zapravo zastupas?
Otprilike baš to o čemu čovek piše, kao što uostalom i ispisah. Ako ti treba parking - ti ga plati sam sebi. Ne postoji razlog da ti društvo plaća parking.
Citat:
od dela tih para subvencionisati gradski prevoz i taksi usluge ... recimo...
Taman posla. Poenta je u ukidanju subvencija, ne u njihovom presipanju.
Citat:
sto bi tu jedan lep ogromni parking mogao da se napravi, niste svesni :D
Slobodno. Licitiraj za lokaciju kad reše da je daju, kešni, pa napravi i zaradi pare.
Citat:
Ili malo promeniti zakone, pa lepo propisti koliko parking mesta treba da ima neki objekat, pa kad parking mesta bude bilo u izobilju, niko vise nece diskutovati o tome.
E baš o tome čovek priča. Da je glupo što se tako radi, tj što država tera ljude da prave parkinge. Takav zakon postoji i u Srbiji, i dosta se poštuje. A da ga nema, kvadrat bi sigurno bio jeftinij. I ne samo kvadrat.
Citat:
Naravno da se misli na parking garaze, istih po npr. Beogrdu nema ni blizu dovoljno, preskupe su
Bravo, u tome je poenta. Ja ne želim da ih plaćam. I grad ne treba da se bavi time. Nego tržište.
E, sad neko ko je pročitao tekst :).
Citat:
Veoma plastican primer je stambena zgradica sa parking prostorom, nek taj stan vredi 3000e po kvadratu on toliko vredi i delom zato sto ima parking prostor, da nema taj parking prostor ne bi imao ni tu vrednost potencijalnim kupcima pa samim tim ne moze autor teksta da taj parking prostor vrednuje isto po kvadratu kao i sam stan sa parkingom.
On nekom vredi delom i zbog toga. Nekom ne. Meni recimo vredi manje ako ima parking. Čovek nigde ne pominje da bi zabranio zgrade sa parkingom, samo bi lepo dozvolio da ko hoće može i da ne plaća taj parking, i tako dobije jeftinij prostor. A razlika uopšte nije mala. Po Beogradu recimo ima zgrada kod kojih parking zauzme više prostora od same zgrade (jer je parking na jednom nivou, a zgrada na 10ak).
Citat:
Tim rezonom mozes da kazes da zgradi ne treba ni lift
Naravno da mogu, i nemaš nikakav razlog da mi ne dopustiš da kažem. Samo što lift zauzima mnogo manje lufta (a luft je po ozbiljnim gradovima najskuplja stavka, to ti je jasno), pa on i nije mnogo zanimljiv sa ovog aspekta.
Citat:
A raja nek se penje peske i nek vodu nosi u kantama, ako nece onda su razmazeni?
Ako neće, onda nek idu da žive u zgradi koja im odgovara, pobogu.
Što je tolko komplikovano da investitor ponudi ono što misli da ima prođu, a kupac proceni šta mu se dopada, i izabere ?
[Ovu poruku je menjao zmau dana 20.07.2011. u 00:15 GMT+1]
it works on my machine