Zasto bi neko iz Beograda prodao sve i napustio ono sto zna da radi i ono kako zivi i otisao da radi ono sto ne zna i ne uklapa se sa zivotom generalno u okolinu, pri tom zauzeo nekome ko tako zivi i zna da radi, to seosko, mesto?
Pozdrav!
E o tome se i radi,zadnjih par strana. Vladd u zivotu nije zasadio ni jednu malinu,a prica o zaradi sadnjom maline.
Kad vec zivi u gradu,neka prica kako u gradu zaraditi novac,a ne kako na selu zaraditi novac,bez dana provedenog na njivi

Ja sam iz malog mesta,varosice,mogu slobodno reci i sa sela,iako moje mesto ima sve sto treba da ima jedan gradic. Nemam neko veliko imanje,nije mi stran poljoprivredni rad,trenutno imam neku stoku jer se isplati naravno

Ali,prvom prilikom i ja palim u "veliki grad". Zasto?
Prvo,za par hiljada mesecno imam grejanje,ne cimam se sa secom,odlaganjem drva,lozenjem...
Da ne nabrajam dalje,razumete poentu.
Drugo,ovde mogu vise od 200e da zaradim samo ako se ubacim na "sisu",tipa telekom,eps ili slicno,dok u gradu mogu da zaradim da platim sve racune i rentu,i da mi ostane priblizno tih 200e

I kad tako izracunam sve,dodje mi na isto,sem sto ne razmisljam o grejanju zimi-vrlo bitna stavka. npr garderobu mogu naci jeftinije,makar i po istim cenama kao u najblizem meni gradu,samo sto cu kupiti dnevnu kartu i obici pola grada,a trenutno moram potrositi 500 din autom,ili 300 dinara busom

PS ko se u Bg-u ne snadje da zaradi nesto,takav i nije za zivot u tom gradu

primera radi,teca je trenutno bez posla,u ranim 50-tim godinama,i letos je imao zaradu oko 200e mesecno od odrzavanja travnjaka komsijama,10-tak sati nedeljno