E sad necu da raspravljam sta ko misli da je u gradu bolje..ovde pricamo o POSLU i o ZARADI.
Bas me briga sto deca sa sela IDU u skolu..ne pricam O TOME..vec o PRIHODIMA I TROSKOVIMA nekoga ko ima porodicu.
Neko ko NA NJIVU ide autobusom, moze da se postavi u paralelu sa MOJIM odlaskom autobiusom na POSAO
I pustite tu pricu, "ja mogu" da se vozim svuda po Beogradu..teoretski MOGU i da letim na Mesec..ali prakticno je smesno drugacije. EM sto se nema vremena, em sto "vozikanje" oduzima strasno puno vremena..pa ne moze bas "svuda".
Jeste prevoz "placen" za svuda, ali je neupotrebljiva ta mogucnost..sta cu ja "svuda", i voleo bih da mogu da se pretplatim na 3 linije, a da me za SVE ostale bas briga..
Nije tema.
Nije "drustveni sadrzaj" problem. Problem je u MUVANJU. Izgleda da se velika vecina ljudi oseca LOSE, ako nesto NE MUVA..ne izvara nesto i ne dobije nesto sto mu ne pripada, "na foru"..
Postoji PROST odnos prema RADU, i zaradi, i sa druge strane postoji "pribavljanje prihoda" NA FORU.
E te "fore" su malo RAZNOLIKIJE

, u gradu, nego na selu..pa stoga..
Uglavnom mislim na one sto dzabalebaroski, bez skole i volje za radom dolaze u grad..a takvih je povise. Ne mislim na one sto se skoluju, pa prosto na selu nema posla za doticnu skolu.
I treca opcija, oni kojima je "lakse" da raduckaju za sitnu kintu u gradu, a da imaju "bazu" na selu..to je jedini nacin "brzog" sticanja nekog novca za mladje ljude..ali s obzirom na stanje poslova, i to je sve teze..
NA ovo cu posebno da odgovorim, kome pocetak posta nije bio jasan.
Citat:
@Vladd znas li da je mesecna karta za 20 km relaciju oko 4000 din,i to je djacka,radnicka je oko 6000 din Ali ti sa markicom mozes da obidjes ceo Bg,a sa ovom mesecnom samo ta jedna relacija
Dakle,prevoz je jeftiniji.
Jel ti znas da mnoga sela nemaju skole pa deca mozda i nemaju bus da idu do skole nego ih voze roditelji-ovo je u pravim selima realnost.
Da ne budem sarkastican, ali doticni se moze voziti tom "relacijom" koliko hoce..mada mislim da je pre u pitanju..koliko moze.
Takva relacija se prelazi kolima..jeftinije. Ali, ako treba da prelazi
20km DO NJIVE..mislim da je taj primer..neobican, redak..
Ja do posla putujem 5km, 10km oba pravca..a placam 3500(kada placam)..to sto postoji teoretska mogucnost..ta mogucnost je ravna vikendu na Mesecu,,ajd, mozda je to malo manja verovatnoca, ali taman sam isto puta bio na Mesecu kao i u autobusu za Resnik...
Ali ja pricam o PUTU i TROSKOVIMA odlaska na POSAO(4500 evra i 11 meseci TRANSPORTA, i 11 meseci rada)...a poljoprivrednik sa svog HEKTARA ima ZARADU 8000 evra..ili 3000 evra sa 30 ari..
sa kolikim troskovima U PERIODU "proizvodnje" tih 3000 evra?