To je dobro što ti odžak tako vuče,međutim kad natrpaš peć,može da se desi da malo teže povuče plamen u trenutku potpaljivanja,jer plamen/vatra treba da se probija kroz naslage goriva,koje na taj način ometa vertikalni uzgon dima.
To možeš u tom slučaju rešiti na dva načina,paljenjem smotuljka hartije kod ulaza u dimnjak,ako postoji mogućnost da odvojiš dimnu cev,ili paljenjem vatre u kotlu odozgo,za šta lično nemam nikakvih iskustava,ali ima toga ovde na sajtu,pa potraži.
Sve u svemu,ti prvo pokušaj potpaljivanje sa manje goriva,hartija/hepo-kocka,sitna drva,krupnija drva,šapurina,pa kad se to dobro užari,ponovo dodaš malo krupnijih drva i preko toga uglja i to je to.
Koliko ćeš goriva za jednu sezonu potrošiti,veruj mi na reč,na osnovu "podataka" koje si gore ostavio,to bez kristalne kugle ne bih mogao da ti kažem.

Zato ili daj više podataka,kolika ti je ukupna KUBATURA unutrašnjosti kuće koju želiš tom peći da greješ,izolovanost zidova i tsl.,ili kreni sam u eksperiment,pa dnevnu potrošnju pomnoži sa brojem dana u sezoni loženja,pa ćeš pribižno dobiti ono što te interesuje.
Potrošnja zavisi od zilion uslova,tako da,recimo moje neko iskustvo višedecenijsko kaže da sam sa potrošnjom za grejanje oko 360m3 prostora bio u rasponu od 10 tona "banovića",kada sam sve grejao, i sada oko 2-3 tone "kostolca",kada ne grejem sve,jer deca više nisu tu.
Na to moraš dodati oko 6-10 m3 drva,prikolica-dve šapurine,pa sad ti vidi.