Najverovatnije će mi biti potreban jedan uređaj za odvlaživanje vazduha za prostoriju u kojoj najviše boravim pa bih da malo prodiskutujemo o tome. Vidim da na forumu nema tema o ovim uređajima a značilo bi mi da mi neko kaže kako su se oni pokazali, da li zaista odrađuju posao i isplati li se uzimati nešto takvo.
Boravim u stanu koji je u suterenu i svakog leta javlja se vlaga. Da ilustrujem, ako ostavim biskvit na otvorenom, posle nekoliko sati se smekša jer upija vlagu iz vazduha. A da ne pominjem da se oseća vlaga u vazduhu a sa njom i neprijatni mirisi. Ovo je situacija samo leti. Zimi nema vlage. Čini mi se da što Sunce jače greje, ima više vlage. Kao da onda počinje da se penje iz zemlje.
Stan nije moj i ne dolaze u obzir nikakvi radovi. Tako da sam se odlučio za varijantu uređaja za odvlaživanje vazduha - naravno ako su delotvorni. Našao sam dva modela za sada. Prvi je 23 a drugi 30 hiljada. Više od toga ne bih davao. Jeftiniji model Delongi DES 12 ima kapacitet 12 l/24h a skuplji, DNC 60 odstranjuje 6l/24h. Ali u korist skupljeg modela ide to da pročišćava vazduh od prašine i bakterija i da ima jonizator.
DES12
DNC60
Ako je neko koristio sličan uređaj, značilo bi mi da napiše iskustvo.