Pazi ovako, sa sve kukanjem oni opet imaju 8% nezaposlenosti i ma koliko da su im plate neke vece stvari se adaptiraju. Reda radi, moj buraz zivi u rentanoj kuci od 120kvm sa 2 ara baste za sta (sa svim placenim racunima) daje 800e mesecno. Plate im jesu manje neko ranije ali su im i cene kuca i renti pale, kupovna moc im jeste pala ali je njihova kupovna moc i dalje daleko daleko iznad nase. Niko od njih ovde ne zivi lose jer cak i ovi nezaposleni dobijaju soc pomoc i zive u socijalnim stanovima (btw, bio sam kod jednog rusa na socijalnoj gajbi koja je veca od moje a placa je kao ja moju u pancevu).
Ja realno, onako subjektivno, mislim da Nemci (a vala i nasi ovde sa njima) imaju gadan trip vise zbog svog nacina zivota, u cemu ih zapravo mnogo vise razumem. Oni ljudi rade veoma predano i veoma vredno i jbg ocekuju to isto i od svih drugih. Zato imaju veoma nizak prag tolerancije prema trenutnim desavanjima. Za njih je sasvim normalno da ti bankrotiras ako ne mozes da vratis dug i oni realno na licnoj osnovi ocekuju da Grci pre bankrotiraju nego da im oni daju pare. Na moju primedbu da ce onda biti aktivirani CDSovi koje drze nemacke banke oni ili ne znaju sta je CDS ili su u fazonu da i njih treba pustiti da bankrotiraju. Za njih je i bankrot zivotna skola.
Cela ta conspiracy prica o cetvrtom rajhu je presmesna, ljudi ovde ne da nemaju takve aspiracije nego imaju i veoma aktivan otpor prema ideji uspostavljanja rajha ili bilo kakve politicke ili vojne strukture u kojoj bi oni dominirali bilo cime sem nemackom, njihovi gubitci narocito u ljudstvu u WW2 se i dan danas osecaju i vide na svakom koraku. Oni poteze Merkelove koje marksisti nazivaju rajhovskim vide ne kao prisilu vec kao jedinu razumnu odluku i vidim da im je tesko da shvate kako odrasla racionalna osoba moze da vodi sovju drzavu na nacin na koji to rade juznjaci, vide nas kao razmazenu decu i nemaju ni najmanju nameru da bilo koga prisiljavaju ne-politickim sredstvima i pitanje je trenutka kad ce jednostavno dici ruke. Iz tog razloga, ako bude stani pani, raspad evrope ili prinudna hegemonija, nemci ce glasati za raspad evrope i pojesce svesno svoju cenu te odluke a onda ce ponovo izgraditi to sto su izgubili. Od Rajha i porobljavanja evrope nema nista.
U osnovi mi se misljenje nije promenilo. Ja mislim da ce Grci da ispadnu iz evro zone i da ce evro da istrpi udar i da ce gro kapitala pobeci iz PIIGSa (tj ta iz PIISa

) a sta ce biti posle toga zavisice samo i iskljucivo od tih zemalja i njihove goruce zelje da krenu putem Grka. U svakom slucaju smatram potpuno nerealnim da se Euro a narocito Nemci poviju pred Ciprasom i toga je svestan i sam Samaras koji je jasno i konkretno odbio bilo kakav koalicioni odnos sa Ciprasom pod njihovim uslovima. Grci idu na izbore ponovo to je 99% sigurno i to im je jos i bolja opcija nego da naprave koaliciju pet levih partija sa vecinom od jednog glasa. Ta vlada bi tek sje*ala Grcku za vekove. Jedinoi sto trenutno ne kontam bas najbolje je sta taj Holand hoce, po onome sto citam sve mi deluje da bi on hteo da se je*e al da mu ne udje.

Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić