Citat:
Chieftec: Znači taj investitor pojma nema nista. Nije mi bas jasno da se nije uputio u to, jbmu to mu je valjda posao. I bas ovih dana planiram da se raspitam oko svega toga i vidim temu ovde.
Najbolju zgradu u Starom Gradu radi jedan investitor koji ne zna razliku izmedju PDV i PPaP, ali to ga ne sprecava da lupi 2400e u sivoj fazi :)
To i nije njegov posao... ti treba to da istrazis. Oni ce ti samo nabacivati "imas pravo na povracaj PDV-a" kao marketing, ali nista dalje od toga. Moras da istrazis da stvarno od investitora uzimas stan, tj. da ide PDV u cenu i da mozes da ga vratis.
Inace, ako je u sivoj fazi, nemas jos pravo na povracaj! Tek kad se sve isplati i zgrada bude gotova, mozes da trazis povracaj. (ne znam sta znaci gotova - da li da je fizicki gotova, da li da je prosao tehnicki prijem, upotrebna dozvola ili sta vec bese - ali imaj to na umu!)
A kurs pojede deo povracaja naravno.
Obavezno u ugovoru stavi iskazan PDV, ili bruto cenu sa naznakom da je u nju ukljucen PDV.
Dalje:
Citat:
Inace necu tu da zivim, nego kao investiram neki slobodan novac, jos se radi zgrada pa mogu da se dobiju povoljnije cene, pa onda jos povolnije na 3 stana..
Svejedno, dobra je to cifra u pitanju, advokat (DOBAR - cak i dva nezavisna savetujem!) je obavezan.
Citat:
A i ne radi se o BG, pa i nije sada da sam neki milioner pa kupujem 3 stana, ovde je kvm gotovih stanova 700-900 eura + pdv.
Jbt, koliko su poskupeli stanovi tamo..
Citat:
(Indjija - Stara Pazova, ta teritorija)