Kupio sam MBS Thermo pelet od 18 KW, bordo boje. Slika pećiGrijem sprat kuće u površini od 80 m2, bez izolacije (građena od radioaktivnog siporeksa

Što se tiče samog načina grijana na pelet početnik sam u cijelosti. U tom smislu ne mogu davati neke savjete ali vas mogu smarati sa pitanjima.
Što se tiče same peći zadovoljan sam sa radom, o potrošnji još ne mogu govoriti jer nije udario minus. Razočaralo me je što na novoj peći ne radi jedno dugme (dugme br. 1 koje služi za povećanje temp.). Dosad mi se nijednom nije upalio ventilator svježeg vazduha. Čemu on uopšte služi?
Trenutno sam u fazi istraživanja tržišta peleta. Juče sam dobio na probu agro pelet koji predstavlja smjesu sojine slame ili čega već. Proizvođač mi je rekao da je kalorijska vrijednost tog peleta malo manja od drvenog, negativna strana je što sagorijevanjem ovog peleta ostaje neki talog. Prilikom korišćenja drvenog peleta nisam imao nikakvih problema, čašica ostaje čista poslije gašenja (osim prljavog stakla) .
Da li bi neko bio ljubazan da mi u poruci pošalje podešavanje za ovu peć (jesu li promijenjena podešavanja koja je postavio miki67)? Iza peći ima priključak koji je sličan priključku za monitor računara, čemu on služi?

Po vašem mišljenju koliko će mi trebati peleta?