Rekao si da pcelarstvo ne dolazi u obzir jer se brat plasi pcela/osa i slicnog, ali ja bih se najpre za to uhvatio. Pocetna ulaganja nisu toliko velika, imas stimulacije od drzave i sto je jako bitno, za kosnice treba samo ar-dva zemlje. Ostalo rade one same! Imas danas moderne "skafandere" gde si zasticen potpuno, pa cak i da se ceo roj sruci na tebe nece ti se nista desiti. Pride sto rad sa pcelama smiruje zivce, popravlja razpolozenje - jednostavno pozitivno utice na coveka. Moj brat je alergican na ujed pcele, ali radimo to vec dugo godina - bez straha. Potraznja za pravim medom je ovde velika, a da ne pominjemo maticni mlec, polen i druge stvarcice koje ti divni insekti sakupe.
Imas tu i uzgoj peradi, ali i uzgoj zacinskih i lekovitih biljaka, kao i onih za kojima je stalna potraznja kao sto je lavanda npr! Ne treba velika povrsina i posebno veliko odrzavanje, ali je zato profit sasvim solidan.
Na kraju mozemo mi ovde da pametujemo do sutra, ali ono sto on odluci i cega se prihvati - treba ga podrzati u tome i pomoci koliko god je moguce.
Jbg... Ja sam ove godine prvi put otisao ozbiljnije u ratarstvo, zasejao prilicne povrsine kukuruza, ali koliko vidim, bice i ova godina slaba i susna (kod mene nije pala kisa jos od 18 Aprila) zemlja vec dobro ispucala, i iako je kukuruz lepo nikao i krenuo kako treba vec polako pocinje da posustaje i ko zna sta ce biti! Poljoprivreda je cesto lutrija i nikad nista nije 100% sigurno