Pa ti problemi sa majstorima su izgleda univerzalni. Pa dobro...posto zivis na "trulom zapadu"...svi smo mi ovde po malo majstori, sto profesionalno, sto poluprofesionalno, sto iz potrebe...amaterski. Rad na trapovima je relativno lak (ukoliko nema pratecih problema zabog zapeklih srafova), pa je to lako rasturati i sastavljati, dovoljno je da pogledas sta koje drzi i redosled skidanja i nalmestanja ce ti se sam reci. Oko motora...tu treba dosta teorije da bi znao zasto nesto radi tako kako treba da radi. I zato prvo treba da se upoznas sa principom rada motora sa unutrasnjim sagorevanjem, tako sto ces naci literaturu koja se time bavi. MIslim da tu kod vas ima dosta takve literature...ovde kod nas je to siromasno, svedeno je na skolske udzbenike za srednje skole. Nekad je bilo u "tehnickoj knjizi" dosta toga...ali sada ne vidjam. Bila je i kod nas nekad jedna knjiga - tipa "Popravi sam svoj auto" prevod sa engleskog (americka), iz koje se moglo sto sta nauciti, i princip rada i nacin popravke. Nesto takvo ti treba na nabavis, da dobro "prostudiras", pa tek onda da se upustas u rad oko svojih kola. Sto se tice alata - samo ce ti se reci sta ti treba....Ja imam dosta toga...uvek nedovoljno...jos uvek po nesto dokupljujem...i sad sam u fazi pronalazenje knjige - elektronika u automobilima...jos je nisam nasao, ako neko zna nek javi gde ima...