evo da se javim sa iskustvima pirolize… kupili smo tad pre dva meseca
gorepomenutu rernu Siemens iQ700 i posto se za ta dva meseca peklo i krkalo:) zaprljala se rerna pa juce ukljucili taj rezim samociscenja. program traje 2 sata, potrosi oko 5 kWh struje, rerna se uzari (mislim da sam negde procitao na 900°C), ventilator duva sve vreme i izbacuje topao vazduh napolje. kada sa stoji pored rerne, osecaj je kao ispred fena za kosu ukljucenog na najjacu temp. i brzinu ventilatora. sva mast se za to vreme sagori i ostane samo pepeo koji treba da se prebrise suvom krpom kada se rerna potpuno ohladi. sve u svemu rezultat je OK. moglo bi mozda i bolje, jer je ostalo par masnih tragova na ivicama kod vrata (ali mozda smo je i mi previse zaprljali), u sustini je zadovoljavajuce. evo slika pa procenite sami.
pre
posle
nakon brisanja
a pitanje koje sam gore postavio "vredi li dati toliko para za rernu"... pa *ebemga, ne znam sta bi na to rekao!
samo zbog pirolize dati skoro 700e se ne isplati, ali ima i drugih dobrih strana - sirok izbor programa za pecenje, touch-screen, moze da se isprogramira kad da uplai/ugasi, koliko dugo da pece, ima automatski program hladjenja, moze da pece do 300°C, itd. ako bude sljakala bar upola dugo kao rerne nekad koje su i po 30-40 god. trajale, onda cu biti zadovoljan, u tom slucaju ce vredeti :)
[Ovu poruku je menjao član dana 12.06.2020. u 08:35 GMT+1]