Citat:
Otto23:
Mene ozbiljno interesuju sledece stvari, posto dugo nisam davao krv (a tada kad sam davao nije bilo nikakvih problema, upitnika itd.)
- Da li vam svaki put daju novi set (igla, ono crevo) za vadjenje krvi (da ne bude da brishu iglu alkoholom ili nesto sl.)?
- Sta sve pishe u tom famoznom upitniku? Da li mora da se popunjava... posto imam averziju od deljenja licnih informacija na sve strane.
- Da li neko zna kako se posle toga testira krv... tj. da li meshaju uzorke u vece kolicine pa to testiraju na bolesti pre slanja u bolnice, ili kako to vec ide? Na sta se sve testira krv?
- Da li oni koji su dali krv mogu da dobiju neku povratnu informaciju ako bas nesto sa njihovom krvlju nije uredu?
- Koliko traje cela procedura?
- Da li mora da se nosi zdravstvena knjizica (posto je ne nosim stalno sa sobom)?
- Kako izgleda davanje u onom busu sto obicno stoji na Trgu republike, i koja su jos mesta za davanje po gradu?
Ne treba ti zdravstvena knjižica, ni lična karta.
Busa na Trgu odavno nema, a dok je stajao tamo, procedura je vrlo slična kao u Zavodu, samo je kapacitet, očigledno, manji. Ispred busa popuniš upitnik, uđeš, unesu tvoje podatke u bazu, uzmu ti krv iz prsta i poslušaju disanje, ako je sve u redu odeš u drugi deo busa, legneš na jedan od 4 ležaja, gde ti neka od sestara ubode onu iglu, pumpaš i čekaš da se napuni kesa. Izvade iglu, stave vatu i zaviju zavoj oko ruke. Zatim još malo odležiš na tom ležaju, ako ti je dobro ustaneš, popiješ čašu nekog soka, daju ti kesu sa nekim keksom, sokom i slično, izljubite se

i odeš dalje svojim putem, recimo u šetnju Knezom.