3MAJ86:
Ispratio sam temu, a evo i da se uključim...
Ovo gore citirano sam, na žalost, osetio, tj osećam na svojoj koži.
Bio sam u vezi od 6.5 godina, mislio sam "to je to", ali kao što to biva ta veza je pukla. Imam 28 godina, daleko od toga da sam "ugrožen", plus kao muškarcu mi je mnogo lakše. Živim sam već neko vreme, imam stabilan posao (i staža i iskustva više nego ljudi dosta stariji od mene). Znači nemam neki "realan" problem.
Ono gde imam problem je očigledno u glavi. Bilo je tu devojaka posle te veze, i starijih i mlađih, ali zbog te veze u kojoj sam zaista imao sve što sam hteo, kriterijumi su neverovatno porasli, i jaaako je teško naći devojku koja bi me u potpunosti zadovoljila. Sa druge strane, devojke mojih godina, čak i malo starije, ili su "udavače" (samo bi htele da mi se privale), ili su skroz čudne, i iz meni totalno neobjašnjivih razloga odbijaju da pokušaju bilo šta, i radije ostaju same (a onda kukaju kako ne mogu da nađu nikoga, ili kako su muškarci kukavice i ne prilaze). U širem društvu, kada devojke čuju za mene (mlad, relativno lep (u smislu - ne fali mi ništa
), samostalan - ono kuva, čisti, sprema, ima posao..., inteligentan itd.) sve mi se nakače devojke ~30+ koje bi samo da se udaju, rode dete i time reše probleme, a ni jedna od njih ne razmišlja da pokuša da izgradi neku normalnu i stabilnu vezu pre nego što bi se upustili već u pravljenje dece ili šta ne. I nedostatak ambicija, i želje da se aktivira, da pokuša da promeni nešto u životu je neverovatan.
Jedna prijateljica mojih roditelja je psiholog, i pričao sam dosta sa njom. Ona kaže da je ovo era single ljudi, i da iz iskustva u njenoj praksi, da je to sve više i više uzelo maha. Ljudi mladi, zdravi, pravi, a dosta njih samostalni i sposobni prosto ostaju sami a da ni ne znaju zašto. A većina njih dolazi kod nje na seanse da se leče od depresije, i glavni razlog je to što su sami i usamljeni.
Iako sam dosta mlad opet nisam klinac, i imam ogroman strah od ovoga. Plašim se da se ne "zaletim", napravim decu, i onda zažalim, a onda ne da sam upropastio svoj život, već i život nedužne dece. A sa druge strane misao da ću ostati sam me jednako plaši.
Užasne posledice ostavlja jedna takva veza. A mogu misliti još kako je ljudima koji su prošli kroz sve to, a pored toga nisu samostalni.
Strah da si eto zbog jedne greške shebao ceo svoj život je poprilično parališuć.