Tune.....84-e sam prodao parce svog Hi-Fi seta Alpage al-80 kaset deck (bio je oko 3K dojce marona) i za te pare zapalio u Kanadu.
Pa zasto si rekao cifru posto se samo toska slusala...Malo kasnije, ortak koji ga je kupio od mene proda ga i on za iste pare zapali u Australiju.
Kakva bre, crna Toska kad se jos sredinom 70-ih u Rapidu cekalo na red za Torens TD140, bio je skoro za dz.
on topic
JeNeA mitovi, legende i idiotizmi, nema ih… nije ih ni bilo.
Osim ako tema nije u sluzbi nekom mladjem (ili starijem gadnom planeru) da se posere iz sve snage na proslost slobodnih Titovih pionira ma kakva ona bila.
Da nam strucno objasni kako smi eto, mi bili debili.
Takva su bila vremena.
Vojska,pojedinci, drustvo, ekipe, klosari, narod, sverceri, profesori, kurve i svi ostali za bolje nisu znali;
svi su radili to sto su radili kako su najbolje znali i umeli.
Svako je na svoj nacin bio uveren da radi pravu stvar.
Ja sam extra-mega-giga zadovoljan sto sam se zatekao u Jugi i bio tamo 70-ih, 80-ih.
Dobio sam solidno obrazovanje, strane jezike,znanje, pasos, sve sto mi je trebalo da krenem u zivot i svet i nikad mi nije padalo na pamet da se vratim u tu istu Jugu iz koje sam otisao.
Uvek sam bio svetan da se vracam u neku drugu Jugu / Srbiju i da je tamo sad nova pamet, novo vreme i ako mi se to ne dopada ne treba da kakim po necijem izboru stvarnosti.
To mu dodje kao da places na tudjem grobu, cisto foliranje.
Lepo uzmem pravac Surcin, udobno se smestim u leteci vremeplov pa nazad u dimenziju u kojoj se kao eto osecam cool.
U ‘nase’ vreme ja i svi mi nismo imali tu potrebu da pljuckamo po tudjoj mladosti ili starosti cak i kad su nam je servirali bez da se pitamo.
Neki su pljuckali uz Drinu i Dravu bez filtera i ja im za to nisam bio kriv.