alu se tesko plastificira, tj. ima raznih trikova da se isplastificira da izgleda ok na prvi pogled i vecina koji plastificiraju u srbistanu plastificiraju tako i zato se posle nekog vremena pojavljuju bobuljice i krece da se lista plastika i da otpadaju liske .. problem je u tome sto aluminijum ispusta neku hemiju iz sebe vremenom, kao neko ulje, i to ulje ne moze da izadje kroz plastiku nego se smesti izmedju alu i plastike, odvali plastiku od alu i onda krece polako da propada ... jedini nacin da se validno plastificira alu je da se uradi neko specijalno hemisko tretiranje aluminijuma pre plastifikacije (ima 3-4 neke kade sa kiselinama, struja ovo ono .. ima nekoliko metoda, par firmi prodaje sertifikovan proces, obuku, hemiju..) ..
ta tus kabina je plastificirana i ocigledno nije aluminijum tretiran kako treba (mozda nije uopste, mozda je tretiran ali ne kako treba, cesto stede na hemiji, nemaju prostor za kade pa im se mesaju hemije, ne rade ispiranje kako treba etc etc) ... ti sad mozes to da zamazes necim ali tesko da ce dobro da izgleda / da ce da potraje .. realno za ovu klasicnu farbu ides sa prajmerom za aluminijum pa preko toga farbas, to traje posto prajmer odradi posao tretiranja alu povrsine .. ali to da zamazes samo to gde ti se odvalila plastika je mission impossible da izgleda ok (posto je plastika cca 10-14 mikrona a ti ides prajmer + neka farba to je min duplo toliko ako ne i 4x toliko, videce se vise nego te bobuljice) dakle onda bi tu isla varijanta osmirglas sve pa primer pa farba .. to je posao do jaja, mora raskupusas sve, a ako vec raskupusavas onda odneses da ti peskiraju pa plastificiraju, iskosta te vise manje isto a izgleda bolje (samo odnesi negde gde stvarno rade alu kako valja inace ces imati isti problem ponovo - i nemoj da me pitas gde rade alu kako valja nemam nikog da ti preporucim)
moj savet - ne pipaj, ostavi kako jeste :)
- vizuelno, po meni je manje ruzno tako kako je nego ako ga budes farbao
- da ga skidas i nosis da plastificiras puno posla
- kad se i malo oguli ta plastika, to je sitan vizuelni problem, to je alu, dakle nece nista rdjati i slicno, ako imas malu decu zalepi deciju nalepnicu plasticnu na to i eto resenja, ako imas veliku decu, zalepi neku nalepnicu za odrasle :D