Citat:
Tyler Durden: jaooo, opet sceka sa svojim nepreglednim beskorisnim postovima i predskolskom logikom....
znas sta je najveca ironija? ti koji si dosao ko zna odakle u bgd, ovdje si prvi da prodajes neku "beogradjanstinu", i branis cast i ugled beograda koji se
realno raspada po savovima, da ne kazem splavovima. bukvalno se smijem na glas...
sredi obilaznicu i onda mozemo da pricamo!
Izvinjavam se sto kasnim sa odgovorom, otisao sam sa suprugom na kafu nakon njene posete frizeru.
Pa da ti anuliram ironiju. Ja sam rodjen u Beogradu, GAK Narodnog Fronta davne 1958 godine. Znaci - za tebe sam beogradska faca a narocito jer sam
rodjeni Dorčolac. Ovo podvuceno si mozda cuo ali je tebi potpuno nesvatljiv taj pojam, to samo Beogradjani mogu da razumeju a ti ni prije 15-20 godina a ni sada nisi uspeo da se prilagodis (veovetno ni po cemu) a samim tim ni da razumes sustinu zivljenja u velegradu, prestonici Drzave. I ne moze da se kaze ono uobicajeno "nisi ti kriv..." jer jesi ti i samo ti kriv sto imas problem razumevanja i prilagodjavanja - prije toliko godina i sada za tebe je isto, steta protracenih godina zivota.
I samo nastavi da se smijes, ne dopusti da ti bilo ko kvari radovanje.
Niti sam ikakda imao nameru niti imam nameru da ista sredjujem u ovom gradu. Ja sam posvecen svom poslu i dajem se maximalno a sredjivanje obilaznice i sve ostalo prepustam onima kojima je to posao. Moj stav je da bi svako trebalo da svoj posao radi sa maximalnim angazovanjem i da se ne petlja drugima u posao, jer ako svako bude radio svoj posao kako treba resilo bi se samo po sebi sve sto je nereseno.
Kad smo kod nekih kvalifikovanja - izgleda da si ti bas na predskolskom nivou cim ne znas da postoje velika i mala slova i da ima smisla po nekim pravilima kad se i kako upotrebljavaju. Da si kojim srecnim okolnostima bar u Osnovnoj skoli bio to bi tamo naucio i ostalo bi ti za ceo zivot. Mada sumnjam da nisi bar toliko formalnog obrazovanja imao jer je to po zakonu bilo i prije 15-20 godina u ma kakvom selu si odrastao.
A ne mogu da izbegnem (iako se trudim) da primetim da si napisao "iz jednog sela-grada
" ne bi li ipak bar malo ublazio osecaj nelagodnosti (sindrom nize vrednosti svojstven onima koji su rodjeni u malom selu, nevaznom po svemu...) koji ti se javlja kad javno treba da kazes/naznacis mesto rodjenja.
Pa dodajes "grada" ne bi li time "izvadio situaciju u ocima sagovornika..."
I opet se izvinjavam, unapred, ali uskoro idem na kratko u Studio da se nadjem sa isto kao ja nekima koji su rodjeni u Beogradu radi dogovora u vezi posla (verovatno cemo pricati uz upotrebu mnostva reci iz slenga, svojstveno poteklima sa beogradskog asvalta!
) pa necu moci odmah da odgovorim ako bude potrebe. Tek posle 20h sam kod kuće.
Pozdrav!
EDIT
Da, zaboravih, pa idem. Tipicno je da nisi odgovorio na pitanje zasto ne odes iz ove selendre u neko drugo mesto koje je po tvojoj meri. Ne odgovara ti selo ili je neki drugi razlog u pitanju? Hvala.
"Grand Magus and Supreme Wizard of professional
audio applications in the known universe and beyond"
E-Mail:
[email protected]
Home Page:
http://www.linkedin.com/in/sceka
:) "Nije ti palo na pamet da nekom inteligentnijem postu daš lajk?" (By Nebojsa)
Pravi biser: „Sada sumnjam da bih ucestvovao u poboljsavanju Nebojsinog foruma.”