Citat:
valerijan:
_owl_ & bakara hvala. Baš sam danas planirao da proverim i upravo sam proverio nešto...
Imam NetLimiter i proverio sam koliko MB zahteva da: otvorim Mozzilu, upišem i pretražim reč Limundo, ulogujem se i pročitam poruku.
Prvi put 2MB, a drugi 4.6 što bi tačno x2 bilo ~9MB x 60 rsd =540rsd.
bakara isključiću ažuriranje. Telefon je Alcatel OneTouch 990. Paket je neki stari prenesi 150. 500rsd je 8.33MB ako je 1=60rsd, a to se poklapa sa mojim NetLimiter testom (ali na Desktopu).
Probaj da koristis operu mini na telefonu, ona ce ti ustedeti bar 80% tih potrosenih megabajta, a uz to mozes totalno da iskljucis prikaz slika pa jos vise stedis megabajte.
https://play.google.com/store/...tails?id=com.opera.mini.native
Citat:
Sceka:
Ne razumem zasto uopste u danasnje vreme imati paket bez Internet-a? Ili sto kaze Java, kupi telefon koji inace nema Internet u opciji.
Zasto?
Pa verovatno zato sto coveku ne treba, jer da mu treba on bi to prvi znao

U ostalom znam gomilu ljudi koji i ne koriste smartphone niti nameravaju da ga nabave.
Citat:
Azuriranje softvera mi je isto tako ukljuceno pa se svi programi automatski apdejtuju (Parking manijak, Gmail, Kamere Srbije, AirDroid, Linedin, D3 GO, HBO GO, Curency,Skype, Viber WhatsApp, PlanPlus, Tennis Livescore, Maps, Weather2Umbrela i jos jedno pet, sest nekih aplikacija i sve redovno sto je po difoltu na telefonu) i nikada mi nije preslo limit paketa koji koristim.
Automatsko azuriranje softvera uglavnom nicemu pametnom ne koristi, osim sto usporava telefon, uvaljuju ti reklame koje do tad nisi imao ili ti ukine opcije koje si imao.
Manualno azuriranje je keva, i to samo kad znas zasto azuriras app koja radi ono sto treba da radi.
Po meni po defaultu bi to moralo biti iskljuceno.
Citat:
Sada sam treci put pod ugovorom za MTS i treci put ona varijanta sa 50% popusta do kraja ugovorne obaveze. Imam 300 minuta u domacem saobracaju koji se prenose (pa po nekad imam i 500 minuta...) 3.000 minuta u MTS mrezi kad se potrosi tih 300 (uvek je to 6.000 minuta...) 500 SMS poruka (uvek ima preko 700 jer se ne potrosene prenose) 600 megabajta (a najcesce oko 900 ili vise jer se prenose...).
Imamo isti paket, koji na zalost sad moram da menjam, ali nisam siguran da se i megabajti prenose.
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!