Video sam ovu temu čim je postavljena, ali nisam hto odmah da odgovaram na nju da bi mentalitet našeg naroda (koji ste počeli da pljujete) došao do punog izražaja time što bi neko rekao jedno (u ovom slučaju pokretač teme), a onda se nakačili još gomila njih da ga podrže iako verovatno više od pola tih "podržača" nema pojma šta je "Idol" i o čemu se uglavnom radi. Tako je i počelo, ali drago mi je što sam se prevario pa se javila i druga strana koja negora tvrđenje autora teme i njegovih "istomišljenika". Moj odgovor koji sam ranije hteo da napišem sad više nema smisla jer je dobar deo toga već spomenut (naročito bih istakao flylord-ov post, iskazao je upravo suštinu onoga što sam hteo da kažem), tako da, Miloše, ako tebi smeta da neko gleda "Idola" ili "Ruski rulet" ili "Grand Show" ili "Teletabise" ili... zadrži to mišljenje za sebe i slobodno promeni kanal čim se na televizoru pojavi neka od stvari koje ne voliš. Ipak, reći ću samo ukratko par stvari vezanih za "Idola":
Kao što je već spomenuto, ovaj kviz rađen je po svetskoj licenci. Šta ima bitno u tome, reći ćete, pa ima mnogo takvih stvari kod nas? Razlika izmeću "Idola" i nekih kvizova koji se kupuju je taj što "Idol" svake zemlje, odnosno pobednik takmičenja u svojoj zemlji, ide dalje na svetsko takmičenje i dobija priliku da tamo pokaže da zna, gde se susreće sa svojim kolegama iz celog sveta. To takmičenje nije nimalo naivno, mnogo je gledano, i ljudima je stalo da se naša zemlja pokaže u dobrom svetlu posle mnogo godina mraka,
i stoga glasaju za kandidata koji je po njihovom mišljenju najbolji. A što se tiče Cvete i nameštaljke takmičenje je organizovano kao gomila emisija iz koje se svaki put izbacuje poneki takmičar (što onaj ko nije gledao emisiju ne može da zna, nego samo lupa). Na kraju su ostale samo dve takmičarke, Cveta Majtanović iz Novog Sada (ako ti treba daću ti njen broj telefona i adresu, ide u 3. razred Gimnazije "Isidora Sekulić"
), i Aleksandra Radosavljević iz Niša (za ovom možeš pitati flylord-a
), i jedna od njih dve je morala da pobedi. Onda su obe krenule u nazovi kampanju i skretale pažnju javnosti na sebe, i Aleksandra nije ništa manje zapažena od Cvete. Dakle, rezime je da su ove dve takmičarke više eksponirane od ostalih 48, ali tek nakon što su tih 48 otpali. Naravno, ukoliko niste gledali "Idola" i ne znate kakva je organizacija, ovo možete samo da nagađate i pišete: "ah, da, primetio sam ja onu Cvetu, ona deli neke plakate po ulici a ostalih 48 takmičara ne". Ubuduće biste mogli da pišete o onoma u šta se razumete, a diskusije koje nisu vaše polje interesovanja ostavite drugima.
Još nešto:
Citat:
weB_KiLeR:
eto to mene nervira sto neki debil koji ima srednju skolu ima mnogo vise para od mojih roditelja koji su zavrsili fakultet i dobili doktorat...
Ovom sam se posebno nasmejao. Pa zar nisi ti isti onaj koji je 2001. rekao:
Citat:
weB_KiLeR:
Nebrini se imam ja para koliko oces moji keva i cale su advokati tako da imam dovoljno a ja da hocu da budem zeldi mogu da budem samo tako!!!
To se nalazi u
ovoj poruci.
Ako sad počneš sa pričom "to je bilo davno, situacija se promenila od tad", pre pola godine si ponovio sličnu stvar:
Citat:
weB_KiLeR:
Nije vazno hocu da kazem kako je ovde jako tesko raditi to i imati para ne mogu da se zalim imam para za sve imam 2 kuce stan vikendicu i mnogo vise stvari nego sto prosecan teenger ima i ovde i u Americi ali opet ja shvatam kako moji roditelji moraju da rade sa raznim olosom i da se nerviraju kad ovi nece da plate znaci dodje lik i kaze a sta je to sto nakuckas 2 papira i to ti je 100 evra kako to?!?!
Možete pogledati
ovu poruku, samo nemoj samo da se sad uhvatiš za drugi deo ove rečenice, to što se ljudi bune da plate nema apsolutno nikakve veze sa umešnošđu tvojih roditelja (što ne osporavam).
Znači, i ti nekad pišeš šta ne treba, a tako si i pokrenuo ovu temu.
Ljubičice crvena, što si plava kô zelena trava.