Dobro veče i pozdrav svima, pratim ovaj forum već godinu dana i dosta mi je pomogao oko odabira klime. Letos je instalirana Fujitsu ASYG12LUCA... Mogu reći da sam zadovoljan što se tiče potrošnje u letnjem periodu, mada me više zanima kako će da se ponaša u toku zime. Kuća je montažna stambenog prostora 85m2. Za sad greje dobro i uspeva da održi temperaturu na 22C u daljim sobama 21c uz pomoć TA peći od 2,5 KW u dnevnoj sobi gde se i ona nalazi koja je sa kuhinjskim radnim delom oko 45m2. Klimu ne gasim ni noću od kad smo počeli sa grejanjem danju na 23 - 24 - 25 zadata, temperatura sobna oko 21 - 22 C, noću je spustimo na 21. Još nisam primetio defrost o kom se toliko priča, sem da ima mnogo više vode kad je vlažno vreme, kad je suvo nešto minimalno.
I što mi je čudno sad je zadata temp. 24 sobna 22C, a na izlazu kod krilaca 35C. Zar ne bi trebalo da je veća izlazna temperatura? Celo popodne duva na FAN - QUIET ( naj manja brzina i non stop radi ) Da li je bolje držati na AUTO - fan
[Ovu poruku je menjao Zoran Jović dana 28.11.2015. u 00:03 GMT+1]
Fujitsu 12 LU + TA 2,5 KV. Montažna kuća neto 85m2, 26 cm debljina zida, 15 cm drvena knstrukcija puna vune, spolja i iznutra OSB po 1 cm i iznutra gips 1 cm, spolja demit sa 8 cm stiroporom. Stolarija PVC petokomorna, pod tarket - parket, ispod košuljice stirodur 2 cm. Tavan gips ploče sa 30 cm vune. Krov podaščan. U kući ima centralno grejanje sa kotlom na struju Vaillant od 14 kW.