Nisam siguran da dolaze baš paćenici, jer cena karata ne stimuliše u tom smislu ;-)
Ali ko god da dolazi, svejedno je ovi ili oni, svi oni su
jednaki (ili bi makar trebali to da budu), prema obojici igrača. Ako bi išli detaljno, kada igra Novak logičnije je da Evropljani budu za njega protiv nekog iz "daljine", al' neka to bude nebitno.
Međutim, umesto da je tako, jedina konstanta na teniskim mečevima je da je publika UVEK protiv Novaka, nevezano gde i protiv koga igra.
To poprima razmere groteske i to možeš videti na skoro svakom meču ili pogledati neki od bezbroj izveštaja koji o tome govore.
A što se tiče lokalne mržnje, slažem se naravno da je to patologija posebne vrste. Sećam se da sam bio veoma iznenađen kada sam pre X godina to prvi put video, sada mi je takoreći normalno...
Heh, pogledaj malo spektar i plejadu "objašnjenja" od raznoraznih što običnih gledalaca, što "stručnjaka", u smislu "pa jeeeste, Novak ima dobre rezultate

, ALI NIJE ON ONO - sve ono što on jeste.
I tome se se čudio jedno vreme da kada sam te nebuloze prvi put čuo. Sada mi je to samo smešno, naravno suštinski je bizarno.