Citat:
Bradzorf012:
Rasizam i ksenofobija, zašto ne reći i fašizam su neke od odlika srBskog društva, a to se vidi i na forumu. Indikativno je da to dolazi od ljudi koji su deklarativno protiv ovih pojava, a sami su nosioci tih ideja i svetonazora(što bi rekli braća kroasani). Evo poslednjeg primera.
Citat:
jovajovic100:
Biće to tako sve dok Cigani imau veća prava od ostalih građana Srbije .
Probajte vi da vozate auto bez tablica i tehničkog .
Evo dokaza da su Srbi stariji fašisti od Musolinija koji je izmislio fašizam i :
Narodna priča
"Bilo jednom sedmoro braće. Živjeli su složno. Nikada se nisu rastajali. Zajedno su išli u lov. Zajedno su mogli uloviti i živog medvjeda, vuka, tigra. Jednom su i lava ulovili.
Prošlo je mnogo godina. Braća su odrasla. Oženili su se. Svaki je sebi sagradio kuću. Sve manje su se družili. Zatim su se počeli i svađati.
Bojeći se da mu se sinovi grdno ne zavade, otac ih pozove i reče im:
"Djeco moja, dođite sutra meni! Svaki neka donese po jedan prut!"
Sutradan sinovi dođu ocu i donesu sedam prutova. Otac sveže prutove u jedan snop i reče sinovima:
"Djeco moja, hoću vidjeti jeste li snažni. Koji će od vas slomiti ove prutove?"
Sinovi su poslušali oca. Ali ni jedan od njih nije mogao prelomiti snop. Onda starac razveže snop i reče sinovima:
"Probajte sada!"
Sinovi uzmu svaki po jedan prut i prelome ga lako.
Tada im otac reče:
"Djeco moja! Vi ste kao ovih sedam prutova. Biti ćete snažni samo ako budete složni!"
Izraz fašizam je nastao od italijanske reči fascio koja znači snop pruća . To znači da je narod potpuno
svesno propagirao fašizam stotinama godina pre njegovog artikulisanog pojavljivanja na početku 20 veka.
Fašizam je ustvari državno uređenje ekstremne desnice koje radikalno ograničava ljudska prava radi
veće stabilnosti i bržeg napretka. Fašizam se protivi komunizmu, konzervativizmu, demokratiji,
individualizmu, liberalizmu, materijalizmu, pacifizmu i političkom pluralizmu.
Naziv potiče od italijanske reči fascio – svežanj pruća sa sekirom u sredini, simbol centralističke
vlasti u Rimskom carstvu. Fašizam je generički pojam koji označava ideologije, političke pokrete i
organizacije kao i vladavinske pokrete koji su po svojoj funkciji, te metodama političkog delovanja
srodni italijanskom fašizmu.
Fašizam je ime dobio po pokretu koga je u Italiji osnovao Benito Musolini i koji je bio na vlasti do
1922. do 1943. godine. Fašizam je poslužio kao inspiracija za mnoge druge pokrete u Evropi i svetu pre
Drugog svetskog rata, od kojih je najpoznatiji nacionalsocijalizam koji je vladao Nemačkom od 1933. do
1945. godine. Fašistički režimi i pokreti su se razlikovali od zemlje do zemlje, ali im je zajednička
bilo stavljanje države iznad pojedinca i njegovih prava, politički sistem izgrađen oko jedne stranke i
jednog vođe, te korporativni ekonomski sistem kome je cilj bio postići harmoniju između različitih
društvenih klasa.
Fašizam je generički pojam koji označava ideologije, političke pokrete i organizacije kao i vladavinske pokrete koji
su po svojoj funkciji, te metodama političkog delovanja srodni italijanskom fašizmu.
To znači da pojedinac može da bude fašista samo u okruženju države koja je fašistička . Prema tome , ako ste vi
fašisti onda sam i ja fašista . Ja nisam fašista , a nadam se ni vi . Mada bi prutić bio dobar za neke ...
Interensantno je da se reč FAŠINA jako puno koristila u Srpskom jeziku do pre dvadesetak godina . Koristila se
kao naziv snopova pruća koji su se uglavnom koristili za dreniranje temelja i za obaloutvrde . Pojavom geotekstila
i ekologije fašine su potisnute u drugi plan .
Postavljanje fašina :

Kome snaga argumenta leži u brisanju, tragovi mu nečoveštvom smrde.