Citat:
Miroslav Jeftić:Pa i pre 100 godina je natalitet bio u padu.

Zato što se pre 200 godina živelo još lošije
Ne shvatate koncept izgleda. Koncept je takav da što je ljudima udobnije i što se više okreću sopstvenom uživanju to manje žele decu jer im sreća koju donose deca deluje sve manje privlačna i sve stranija, sve dalja. Svoj nagon sada zavaravaju gajenjem kućnih ljubimaca jer oni ne predstavljaju ozbiljnu obavezu.
Ali, nemam ja ništa protiv toga. Mene u suštini zabole qrc. Ja bih voleo da moje dete živi u sredini u kojoj ima što više ljudi istovetnih kao što je ono (znači ljudi iste boje, kulture, i religije), i to iz sasvim praktičnih razloga kojih ovi multikulti nisu dovoljno svesni. Onoga trenutka kada određena rasa određene religije postane minorna manjina, tog trenutka ulazi u skup ugnjetavanih i marginalizovanih jer je
takva ljudska priroda. To je činjenica, konstelacija ljudskog mozga zbog koje se i vode svi ratovi, većina uvek ugnjetava manjinu a konkurentske grupe se uvek bore međusobno, i zbog toga će bela rasa u budućnosti biti ugnjetavana. Nekada su beli vukli crne robove, u budućnosti će crni vući bele robove, i to je to. Kolo sreće se okreće, malo ovi malo oni, civilizacije i tiranije se rađaju i nestaju, narodi se rađaju i nestaju, i ništa novo na planeti zemlji nema, dok ne opiči neki meteor i resetuje stanje na ono posle dinosaurusa, pa onda sve ispočetka ...
To je u stvari život, njegov pravi smisao. A pošto život sa ove sitne tačke gledišta nesvesnog ljudskog bića ionako nema vidljivog smisla, uživanje u njemu što duže i što više dobija sasvim realno opravdanje, i zato je natalitet takav kakav je.