Izvinjavam se ako je već bila reč o ovome - nešto verovatno jeste. Mislim da nova tema sa ovom temom svejedno ima smisla (ako ne, tu je mod da briše i prebacuje ;)
Moje ime je Ivan i ja se grejem na pelet ("Hi, Ivan" ;) evo već pet godina. Imam B-max, jedan od onih sa kvadratnim izlazom i snagom do 30 Kw (tako ih opisuju u oglasima). Godište cca 2012.
Rešetka se deformisala još prve sezone. Tada je gorionik bio u kvazi-garanciji pa sam neko vreme čekao na zamenu, sad znam da moram da kupim novu.
Upaljač je pregoreo treće sezone što mi je lokalni serviser zamenio u razumnom roku (40e).
Čevrte i naročito pete sezone (okt. 2017 - mart 2018) dopremač (tkzv. puž) je počeo da se muči s vremena na vreme, dijagnoza je bila da je elektromotor oslabeo i da će biti potrebna zamena ali da će moći da gura još neko vreme.
Na bukvalno samom kraju pete sezone (Beli Marfi, rođeni brat i antipod onog baksuza) je riknulo ono svrdlo što šalje pelet na rešetku.
Pokušavam poslednjih nekoliko meseci da dovedem u red taj moj B-max. Lokalni serviser (Leskovac) je retko dostupan i žali se da ne može nabavi delove a komšijski iz Niša je pogledao i obećao da će da se javi za 3 dana (takođe da se raspita oko delova) a prošle su tri nedelje i ne odgovara na pozive i poruke.
PITANJA ZA CENJENI AUDITORIJUM:
1. Da li neko zna za odgovoran servis za održavanje i popravku B-max uređaja u Srbiji?
2. Razmatram nabavku drugog gorionika. Šta bi ste preporučili? Možda još jedan B-max pa da imam sve duplo (pod uslovom da popravim i onaj stari) ili - ako su im delovi zaista toliko raritetni - nešto drugo, makar slabijih karakteristika. Da li na našem tržištu postoji model sa zadovoljavajućom servisnom mrežom?