Citat:
rovaccccc:
Citat:
Vuk099:
Mozda grešim ali neka me neko ispravi, Daikin i Tošiba ima li boljih i kvalotetnijih klima kod japanac? Imao sam mitsu sad imam fujitsu oseti se razlika u radu i u izradi-plastici..
Koji si uredjaj imao a koji sad imas.
Prije da ce bit usporedba toshiba daikin mits fujitsu od 500 € imaju losiju izradu od toshiba daikin mits fujitsu od 1000€ :)
Tesko da ces dobit sve vrhunsko za 500€
Mits npr vrhunski brand,neko ko postavlja standarde,ali serija HJ mnogi kazu razocarenje.
Aj da razglabamo malo,valja se :))
Imao sam 3x Mitsubishi inverter MSZ HJ35VA MUZ HJ35VA 12000bty
Sprat,kuća 80m2 ,pvc 6komora,3lojno staklo,zid sendvič 40cm. U dve sobe po klima i jedna u dnevnu,dnevna30m2 sobe oko 13-4m2. Nemam izolacije na tavanu,planiram 30cm vune. Grejalo je to lepo, pd 50e do 70e mesecno su klime izlazile za grejanje. Stim što se klima u dnevnoj naprezala maksimalno,dok su ove po sobama "kulirale" kad sma radio servis,ova u dnevnoj prljava haos ove u sobama solidne skoro pa ciste posle godinu dana korišćenja,da napomenem da redovnog pranja filtera na svakih 10 dana nije bilo govora. U sobama su dosta brzo nabijale temp i gasile se nije bilo "tečnog"rada.. sad imam 1x12LU 2x 09 Lmce. Ono što kao totalno laik mogu da primetim,za sad, fujitsu radi konstantno,modulira dobro,odrzava ,nema jakog duvanja pa stajanje i tako u krug. Fujitsu drzim na auto fan i low noise,eco ne koristim ne znam zasto. Lmce jeste viša klasa od hjv ali....na mitsu je plastika dosta kvalitetnija ili se meni čini,fujitsu oce da "krcka plastika" na mitsu ni da pisne,fujistu glasnije duva,i kod mitsu nikad za nikad nije bilo"žuborenja u klimi"kroz sistetm da se cuje kao voda da protiče tako nešto ,mitsu greje duva ili cuti i nema tu bilo kakvih zvukova. Posle sam imao neki problem zvukova na hjv50va jer sam je stavio u dnevnu umesto 35 al nije uticalo na rad klime. Sve u svemu zadovoljan sam sa fujitsu,ugrađene 24.11.2020. Videćemo decembar ceo mesec kako ce biti,potrositi,grejati,zima ce biti kao i prošle godine u decembru-blaga pa cu usporediti racune. Ja sad zadovolja ,i svestan da potrosene pare u rotaciji klima necu vratiti al za sad uzivam u radu fujitsu i komforu. Mitsu nisu lose samo sam ja pogresio u odbaru uređaja za određeni prostor,i to me je izluđivalo. A i u Ns nema krštenog majstora pre svega za klime a pogotovo da radi recimo SAMO mitsu. Iz tog razloga sam uzeo fujitsu jer sam nasao odlican servis koji zna šta šta radi,nisu neki levosi. Sve u svemu,nemam ništa protiv kineza,u odabiru klime pošto vozim samo toyote srce je reklo japanac bilo koji,pre par godina kad sam se raspitivao Daikin je bio No1.