Citat:
EmaXX:
Ako ti nije mrsko postavi ovde slike instalacije vanjskih i unutrasnjih. Mi smo vec pisali u pm, zanima me sta ostali misle. Meni se recimo nije svidjelo i to sam ti rekao, sto nema 3 metra instalacije i antivibranta. Sta mislite hocel mu bit problem kraca instalacija, masivne su ovo klime?
Trebinjac de ti malo napisi na kojim postavkama rade kod tebe, koja je duzina instalacije itd?
valjda nece opet nekome smetati sto iznosim svoje misljenje.
generalno, ja sam pristalica da svaki inverter ide na minimum 3m, da li ce u konkretnom slucaju to da se odrazi na rad, tesko je reci, i tesko dokazati i uporediti. bilo bi super da je bar jedan montiran na 3, a drugi ne, pa da se to moze uporediti.
sto se slika tice, kao prvo, vidim da je ovlasceni servis po kombiju, i s moje tacke gledista nedopustive su neke stvari:
1. merdevine bez zastite gore naslanjeti na fasadu, posebno ako je stiroporska, potpuno neozbiljno i neposteno prema kupcu
2. crevo letnjeg kondenza se po meni ne stavlja u kadu, jer tako svu prljavstinu od leta, i od pranja unutrasnje jedinice ubacuje u kadu sto ce u perspektivi moguce dovesti do losijeg oticanja kondenza iz tacne zimi.
3. nosaci koji nisu pocinkovani, i posebno sto su vareni, su kao prvo podlozni propadanju mnogo vise i prenosenju vibracije na varu mnogo vise nego oni koji su zglobni i pocinkovani
4. nedostatak amortizera vibracije kod invertera po meni neozbiljno, nece uticati na rad klime ali hoce na buku u prostoriji.
5. vidim da su na jednoj klimi iskrivljeni zadnji delovi koji nalezu na nosac, da li je tako stiglo ili je iskrivljeno pri montazi, nije bas reprezentativno.
i ne preterano bitno, ali ovlasceni serviser u farmericama i duksu, malo neozbiljno, ali dobro, to nije krucijalno.
FUJITSU WATERSTAGE 14KW