Teorija o duzoj COVID19 istoriji ima vise komplikacija, zato sto genetske analize SARS-CoV-2 ukazuju na stvaranje unutar Q4 2019.
Ja prvi put cujem da se genetskom analizom moze pouzdano utvrditi kada je neka vrsta nastala. Sta kao, u gen se upisuje datum stvaranja

A naucnici jos lome koplja oko starosti vrste homosapiensa, umesto da jedan jednostavno odnese svoju krv na analizu i dobije napismeno u kom kvartalu koje godine je ljudska vrsta nastala

Ali dobro, da krenemo od (pogresne) pretpostavke da je starost svake vrste zaista upisana u genima. Tada se javlja par komplikacija:
1) virusi mutiraju, zar ne? Da li se upisuje datum poslednje mutacije, ili bas datum nastanka, bez obzira na kasnije mutacije?
2) 99% genetskog sadrzaja je besmisleni sadrzaj koji nema nikakvog uticaja na karakteristike virusa. To znaci da je virus tokom poslednjih 15 godina mogao da mutira 2x godisnje i da jos uvek bude verovatnoca 70% da se nijedna od njegovih karakteristika nije promenila.
Pa to i ja kazem. Em je utvrdjivanje stvarne starosti covid19 ogroman posao (pitanje da li uopste izvodljiv), em bi ako se to valjano odradi rezultat bio poguban po biznis proizvodnje i prodaje vakcina. Ovako, jednostavno, resimo da je covid19 nastao u q4 2019 i da je tada presao sa zivotinje i imamo win-win situaciju

Ma da, opusteno. Isto tako ja mogu da sednem i napisem teoriju da je covecanstvo nastalo u 17. veku nase ere. I ti sad izvoli nadji dovoljan broj ocuvanih i jasno datiranih DNK uzoraka iz 16. veka za koje ne postoji sumnja kontaminacije i ako ti to uspe oborices moju teoriju da je covecanstvo nastalo u 17. veku

Ma da, a umesto toga je prihvacen PCR test star koliko bese - 48 sati kao pouzdaniji

Niko ne moze da objasni zasto bi to bilo pouzdanije i kojom logikom neko za 48 sati ne moze da se zarazi, ali, sto neko rece - neciji interes je bio da se imunitetski pasosi proglase nepouzdanim a pcr testovi od pre par dana pouzdanim i mi tu nista ne mozemo osim da prihvatimo njihov izbor.