Pozdrav svima,
Imam jedno pitanje, da li neko ima iskustva sa gore navedenim autom da "jede" ulje ?
Naime auto je kupljen nov u salonu. Prva dva servisa nisam ni proveravao, niti imao potrebe da proveravam nivo ulja, onda sam letos bio na putu i nivo ulja je otisao bas bas na minimum i motor je poceo da klepece, kao da vozim dizelku a ne benzinca. Od drugog do treceg servisa sam mu dolio oko 2-3 litre ulja.
Bio sam u ovlascenom servisu, tamo kazu da je to skroz normalno i da u uputstvu pise da mu je potrosnja ulja, sto proizvodjac tolerise 400g/1000km (do prvih 5-6000km) kada ce se sve to ustaliti. Eto meni druga godina, >41000 km i malo malo proveravam ulje.
Meni licno je 400g/1000km malo puno ulja. Obzirom da auto ima 2 godine, odrzavan u ovlascenom servisu, dok burazerov Ford Focus 1.6 sa TNG ako potrosi 1-200ml na 15000km (star 15ak god.)
Sto se goriva tice samo sam na NISovim pumpama sipao (osim kada ih nije bilo u blizini) i to u vecini slucajeva Gdrive 100, ponekad 98. Sada sam na preporuku iz servisa presao na OMV, i isto sipam sa 100 oktana pa da vidimo.
Sta vi mislite, da li je ova potrosnja ulja normalna ili postoji razlog za brigu ?
Hvala unapred.