Citat:
SlobaBgd: Kako god okreneš, imovinu je stekao neko drugi a ne onaj koji je titular iste.
Nije. Imovinu je počeo da stiče moj deda, koji je tovio junad. Imao je oko 10 grla.
A onda su moj stric i otac uložili ušteđevinu, napravili savremenu farmu, i počeli da gaje 100 grla tovne junadi. Na farmi su radili i strina, i drugi stric, i moj otac i majka. A i ja sam pomagao, kad završim domaći.
Onda je otac uzeo u rentu 20 ha zemlje, pa smo počeli da gajimo sopstvenu silažu za prehranu grla, pa smo proširili farmu na kapaciet za 200 grla tovne junadi. Onda sam ja uzeo kredit i sagradio savrmenu klanicu pa smo tržištu isporučivali kvalitetno meso i mesne proizvode.
Ironija

, naravno, nemam ja veze sa selom. Samo hoću slikovito da dočaram da postoje vredni i uspešni ljudi.
Ali, nije ironija da poznajem lika koji je počeo kao i ja - kao programer, pa je dao otkaz, pa je ostvorio svoju firmu i krenuo u biznis. Sada stvarno ima Poršea, a sinu je kupio BMW X1
Komunisti si u po svojoj prirordi uglavnom lelemudi, krivinaši, simulanti, neradnici, ali vešti za govornicom i u agitatovanju.
Citat:
SlobaBgd:... imovina je stečena eksploatisanjem prirodnih resursa, zajedničkih i javnih, dok se ne promene u privatne (resursi, jel'te). Pa je stečena eksploatisanjem tuđeg intelektualnog i fizičkog rada, i tuđeg vremena, i tuđeg talenta i znanja, za najmanju moguću naknadu koju tržište dozvoljava. Pa je imovina stečena i posredstvom i uz obilatu pomoć strika iz Beograda, direktora Javnog preduzeća X i kuma Milovana koji je karijerni savetnik svakoj vlasti. I preko veza iz Kluba privrednika, i preko Rotari kluba, i preko onog Epstajna (ili domeće verzije istog), ili preko neke druge lopovsko-rođačke kombinacije. O političkim vezama i protekcijama neću ni da govorim. Pa je imovina stečena i direktnim kriminalom, sa ili bez pranja novce, svejedno je.
Takvi kakvi jesu, ne mogu da skapiraju da postoje i drugačiji ljudi, pametni, vredni, preduzetni - koji svojim zalaganjem možda ne mogu da se obogate (100 mil $) ali mogu da steknu pristojno veliki imetak.
Zato komusti apriori svakog ko ima para - proglašavaju lopovom, kriminalcom i ostalim pogrdnim imenima.
Zato uspešne guše i sputavaju, a sebi sličnima, neradnicima i lelemudima, obezbeđuju svakakve dražvne subvencije, jer po njima: "ko je siromašan, taj je pošten"
Što više siromašnih u komuniznu - to bolje za komuniste.
Nekad, kod komunista, glavni adut u prijavi za posao je bio "potičem iz siromašne seljačke porodice". Dakle, kad su deda i otac raspikuće - to je super. Nedajbože da kažeš da potičeš iz vredne, imućne domaćinske seljačke porodice.
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji