Citat:
brainbuger:
Sam si pokrenuo Janukovića, malo smo zagrebali i došli do toga da stvari nisu onakve kako se čine. Umesto da grebemo dalje (što bi bilo korisno i meni i vama), ti bežiš od diskusije i optužuješ o širenju zla. A odmah zatim skačeš na sledeću temu.
Ne mogu ja sa tobom da diskutujem, prviše je bolno po moj psihički mir. Prvo moraš da uključiš deo mozga zadužen za opštu političku kulturu i kapiranje teksta između redova zvaničnog narativa, ako ga poseduješ uopšte.
Svi smo mi bili u jendom trenutku narod, i ja sam bio narod, lomatao sam se godinama ovde protiv Miloševića, bacao kamenje na kordone, i tačno znam razloge zašto sam to radio. Ali kada porasteš onda shvatiš da sem tih razloga kojima ti je neko mahao ispred očiju kao crvenim plaštom ispred bika punog adrenalina, postoji još mnogo livada i mnogo plaštova koji su skrajnuti tako da ih ne vidiš, a maše ti se samo plaštom na koji ti treba da odreaguješ.
Kapiš? Naravno da ne kapiš, nemaš onaj deo mozga za kapiranje.
Ukrajina je žestoko korumpiranja država, Razloga da se sruši bilo koja vlast koja je postavljena će uvek biti. Ali onaj koji je uspeo profesionalno da nauči da maše na pravi način pravim plaštom jer zna duboko psihologiju bika, će glupog bika navesti da pojuri samo određeni cilj ka određenom smeru i odvede sam sebe u klanicu.
Kapiš sada? Ne verujem, ali dao sam sve od sebe.
Ja sam okretanjem šerpe spojene za antenu radio aparata hvatao B92 u doba Miloševića koji je ometao frekvenciju 92.5 na kojoj se emitovao taj radio... da bih čuo necenzurisane slobodne vesti opozicije. A šta je bilo kada sam "demokratiju" izborio, i izašao iz mračnog doba diktature u kojoj je zli režim ometao slobodarski glas B92 omladine? Pa B92 je laganica kroz određenih broj godina prodat

demokratski, radio je ugašen i pretvoren u nekakvu muzičku plej-čestitku ispranim demokratskim mozgovima... i sve je postalo bajka a mi smo sretno živeli nadalje. Plaštovima koji su i dalje bili na sve strane se više nije mahalo, bili su skrajnuti iza rešetki ograde u kojoj sam se našao. Ograde koja je zakonski postavljena (tj. "demokratski" su doneseni zakoni koji ne samo da omogućavaju gašenje slobodnog radija tako da nije ni potrebno ometanje nalik onome koje je sprovodio zli Miloševićev režim, nego i zakoni koji se tiču nekih sasvim drugih stvari kao što je prednost građana u odnosu na korporacije, privatnike, inostrane gazde...)
Dakle, da rezimiram: Miloševićev režim je bio korumpiran do bola, zakoni u korist građana su se sprovodili traljavo uz mnogo ometanja,
izborili smo se za "demokratiju" u kojoj su ti zakoni prosto promenjeni tako da više nema problema u sprovođenju istih pošto više i nisu u korist građana

Genijalno rešenje!
Demokratija je kada možeš da pričaš šta god hoćeš i da čuješ šta god hoćeš, ali svejedno će se u parlamentu doneti samo zakon koji je odredio onaj koji ti demokratiju dovodi i koji odlučuje u tvoje ime šta je demokratija. Eno ti moja alternativna domovina Hrvatska, na referendumu su zabranili homo brakove, a svejedno im je donesen (prisilno) zakon o "istopolnom parterstvu" jer je onaj koji određuje šta je demokratija tako naredio. Sve zajedno sa usvajanjem dece. Narod se mora demokratski naučiti šta je demokratija, kroz zakone, ne može narod sam da odlučuje jer je narod nezreo. Zreo je samo kada treba da pojuri plašt kojim mu se maše, a onda se narod uvede u kavez/klanicu i dalja sudbina mu je kako gazda odluči.
Kapiš?
Ja sam svoju lekciju naučio, pa su mi savršeno jasna sada i sva ta proleća i narandžaste revolucije koje se odvijaju kojekuda, i gde one vode.
[Ovu poruku je menjao pisac dana 18.02.2023. u 04:31 GMT+1]