Da vam kažem, ja nisam nikakav "veliki igrač".
- Živeo sa dugo u zajednici sa majkom (žena, dvoje dece), i tek kad su masovno počeli stambeni krediti (pre oko 15 - 20 god) - odvažio sam se i uzeo jedan, da rešim krov nad glavom. (pisao sam puno na različitim temama o svom kreditu)
- Kad sam ga, skoro pa otplatio (a još nisam), gospođa i ja (vredni smo, radimo + tezgarimo) skapiramo da imamo fianansijske moći da kupimo još jedan mali stančić, koji ćemo da izdajemo, i koji će "sam da se otplaćuje"
- Onda, jbg, ja starim, a roditelj ode u duboku starost, pa sklopi oči, i po prirodi stvari, dođe u nasleđe nešto. Da je otac živeo na selu, nasledio bih njivu i okućnicu. Pošto je otac rođen na Vračaru, nasledio sam stan na Vračaru.
I tako, sad imam "višak stamenog prostora" koji izdajem. Jok, nego ću da ostavim da skuplja prašinu.
I to je to. Mene nije ničega nije stid, ja se na forumu ne foliram, ne izmišljam, ne izvrćem.
I ne smatram sebe "veliki igračem". Sinovi su već "bacili oko", pa iskazuju želju da se presele. 'Falabogu, imaju gde. Neka.
Što se obaveza tiče, prema državi i komunalnim preduzećima
1. Ni jedan račun u životu, nisam "preskočio", za sve stanove, sa sve godine.
Na primer: ako nije stigao račun za Infostan, to ne znači da ne treba da se plati. Treba pozvati telefonom, i tražiti kopiju. Ko se pravi lud, na kraju najabe.
2. Svaki službeni koverat primim. Ne pravim se lud. Ne kažem ukućanima "ne potpisuj ništa za mene, ne primaj plavi koverat". Naprotiv, kažem: potpiši i primi
Ljudi i dan danas misle "ako ne potpišem da sam primio ne mogu mi ništa"

I onda, na]ebu od prinudnih izvršioca, sve kukajući "ništa nisam primio, a oni meni plene imovinu"
3. Kad se adresa promeni, onda je
dužnost pojedinca da za to obavesti nadležne, a takođe i banku, telekomunikacionu kompaniju, i praktično sve sa kojima je pojedinac u obligacinim odnosima.
Mojne da se praviš blesav.
4.
Pojedinac je dužan da ima ispravno poštansko sanduče, dovoljno veliko, jasno označeno, koje se zaključava. Zapanjujuće je koliki procenat ljudi nema poštansko sanduče!
I tako, nije u stanju da primi službeni dopis, kovertu, i onda opet kuka "niko ga ništa nije obavestio"
5. Jednom u par godina (sasvim dovoljno) otići u Upravu Poreza / Lokalnu poresku administraciju i raspitati se o stanju na poreskim računima.
Opet: ko se pravi blesav - na kraju na]ebe.
Sada, uvođenjem e-uprave, napokon mogu da se vide sva poreska konta, i stanje po kontima, kako u Lokalnoj poreskoj administraciji (porez na imovinu) tako i u Poreskoj Upravi (ostali porezi)
Naravoučenie: budi odgovoran -> Odgovoran pojedinac, odgovoran pater familias. Budi svesan svojih obaveze, izmiruj ih redovno.
Greške se dešavaju, i kod tebe i kod drugih. Budi proaktivan u reševanju nastalih grešaka.
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji