Što se novog akumulatora tiče, kupujem u radnji koja prodaje uglavnom "Vesna" akumulator (i još jedan tako "običan" brend). Ako ništa drugo, 99% sam siguran da su original, jer njih teško da će neko da falsifikuje, za razliku od Boša.
Uglavnom, kad sam zadnji put menjao prošle godine, baš me zanimalo koliko mu ima godina, ja sve mislio oko 5, a recimo 2019. godine sam ga totalno ispraznio jer mi je otišao regler na alternatoru i dok sam se dovukao do majstora, već je imao tipa 10.5V. Ja i zaboravio da ima nalepnicu, kaže prodavac "2014. godište". Dakle, akumulator je izdržao 8 godina, plus 3 godine je izdržao nakon popriličnog pražnjenja, ali ga je tada majstor dopunio preko aparata tako da je i to popravilo stvar.
Kad nekome pomenem, ljudi se maltene smeju, a ovde ta prodavnica decenijama ima stalne mušterije, a ovi ostali neka slobodno jure neke izvikane brendove, pa posle neka kukaju kako im je crkao tačno posle iseka garancije...
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.