Citat:
whitie2004:
Posle osvajanja Srbije mi napadamo i osvajamo Srem ....
Koji to mi osvajamo ?
Treba razlikovati , one koji su donosili odluke , manji deo naroda koji je iz odusevljenja sledio Komunisticku Ideologiju , i ogromne vecine NASLINO Mobilisanih , koji su mogli da biraju front ili Metak u glavu odmah !
Svakako je bolja solucija Front ! Jer na Frontu nece da pogine bas svako , nesto ce i da preostane da se vrati kuci , a oni koji dobiju Odmah Metak u glavu ti idu pod zemlju 100 % !!
Ovo 1. Vrhuska i 2. Vernici Komunizma Nisu sebe ni dozivljavali kao Srbe ! Vec kao Jugoslovene , Komuniste , Internacionalce ciji je zadatak da sire Revoluciju i Komunizam ! Da stvaraju " bolji svet " ! Pa ako ti poreklom Srbi , treba za te ciljeve da pobiju Sve Srbe , nema problema !
Ako tako traze Tito i Partija , Moze !
U to vreme su Prednjacili , kasniji " Pokajnici " !! Milovan Djilas je Bukvalno Tvorac Crnogorske Nacije ! Plus on je crtao tada Republicke , danas drzavne granice !
Drugi " pokajnik" koga neki idioti nazivaju " ocem nacije " se takodje Pokajao ! Po meni Kasno ! Niti on moze biti otac Nacije i Naroda koji postoji od Pamtiveka ! Mogao bi da bude kao Djilas otac nekog naroda koji postoji od skora , imamo mi na prostoru bivse Yu Narode koji su mladji od mene ?? A i neke malo starije od njih 10-20 godina !!
Nemci su Napustili Grcku a da ih niko nije napadao !! Nikakve vojne formacije !
Tako bi Napustili i Srem , bez metka Maja 1945. Ali tada za Tita i Komuniste mozda ne bi bila takva situacija kao sto je bila ?
Sto se tice Prelaska Crvene armije Zapadno od Dunava , to se dogodilo kod danas Hrvatskog sela Batina ! Baranja od 1945. prvi put u Istoriji postaje deo Hrvatske ! Nije bila cak deo ni tzv. " Banovine Hrvatske " 1939. godine !
Batina je bukvalno na severu i udaljena od Madjarske drzave 1 Kilometar ! Te jedinice Crvene armije su odatle krenule na Sever u Madjarsku ! Znacaj Batinske bitke , za Jugoslaviju je Nikakav ! Jer se dogodila kod pogranicnog sela ! Za Madjarsku je ogroman jer je Crvena armija otisla u Nju da se bori !
Da je kako neki nazivaju "oslobodjenje " uvezeno sa Istoka govore datumi " oslobodjenja " . Pa imamo "oslobodjenje " Kladova 30.9. 1944 . Pirota 8.9. 1944. Beograda 20.10. 1944. Kraljeva 29.11 .1944 !!!
Znaci da je oslobodjenje doslo iznutra kako tvrdi Komunisticka propaganda Valjda bi se Kraljevo oslobodilo pre Pirota i Kladova ?? A ne poslednje ili pri kraju !!
[Ovu poruku je menjao ademare dana 02.08.2023. u 10:07 GMT+1]