Poštovani forumaši, imam jednu masinu marke Ei VM 12.50 koja ima nekoliko malih problema, nadam se da neko će mi pomaži za ovih problema
Naime, mašina ne kuva kako što treba, već kuva u tako da kažem koraka odnosno, grejac se uključuje i crvena lampica sveti oko 10 minuta, pa grejac i crvena lampica se ugasne, pa zatim oko 10 minuta pak se uključe grejač i crvena lampica i sve tako kuva dok ne završi sa kuvanjem. Isto da napomenem kad radi termostop(kad greje do 40 stepena), mašina tada kuva normalno. Sledeći kvar je kada masina dođe do taj zadnji korak kuvanja, crvena lampica sveti oko 10 minuta kao što sam spomenuo, no ne radi grejač, pa potom kad je to završeno, mašina radi normalno. I poslednji i največi kvar je to što mašina ne radi hlađenje, već direktno prebaci na ispuštanjem vode, čak i mi se posebno crevo za ispuštanje - šta je iz starog usisivača šta sam ga dodao do originalnog creva na mašini se stopio, dodao sam creva jer ovo mi je rezervna mašina i koristim je u šupu gde nema otvor za kanalizaciju. Potom toga, mašina sve radi normalno do koraka S. Sada ja ne znam gde je problem i šta da radim dali je u programatoru ili negde u drugom mestu.
PS: Mašina nije nikada otvarana, tako da ne znam dali programator je PG 701 ili Rudi Čajevac (EMP 211) - ovo pišem jer i ja sam majstor ama nikada nisam video ovakav problem na mašinu.