Ja stvarno ne znam gde si ti vozio. Ali ako kažeš da si vozio "
oko planine Monte San Georgio" onda je jasno da si bio u Švajcarskoj. To se prosto vidi na google mapama.
Jasno je, nema potrebe da se ubeđujemo, sam najbolje znaš.
Ipak, vidim da neke tehničke stvari ne razumeš, pa nije loše da se usredsredimo na to.
Citat:
luaay:Proveo sam jedan dan u ovom gradiću i sve vreme je moj hrvatski mobilni operater mislio da sam u Švajcarskoj ,naplatili su mi blizu 50 EUR podatkovnog prometa koje će mi vratiti ,(bar su obećali da hoće)
Ovo sa mobilnim operaterima ne kapiraš. Ni jedan službenik u kancelarijama mobilnog operatera nije zadužen da "misli" ko gde putuje.
Stvar je 100% tehničke prirode.
Kartica u tvom mobilnom telefonu je izgubila vezu sa Italijanskim operaterima, uspostavila vezu sa Švajcarskim, promet podataka je obavljen, Švajcarci su to naplatili od tvog operatera, i gotova priča.
Ova problematika postoji oko četvrt veka, od kad postoje i mobilni telefoni, tj. roming usluge. Trebalo je da se pozabaviš adekvatnim setovanjima telefona.
Stotine i hiljade pojedinaca je preko Dunava, u okolini Đerdapa iskusilo sličan problem.
E sad, da li će da ti vrate pare, to takođe ne znam. Navijam za tebe, ako ti to nešto znači.
Drugo: GPS na mobilnim telefonima je tačan u metar ili dva. Da nije, ne bi mogla da postoji GPS navigacija. Na može da greši 10 metara.
GPS, samo u teoriji može da radi lokaciju preko triangulacije sa antena mobilne telefonije.
To se odavno ne radi, isuviše je komplikovano, a i zašto bi? GPS pokriva 100% zemljine kugle, a mobilni signal mnogo manje.
Mnogi savremeni telefoni koriste i GPS i GLLONASS, što dalje doprinosi tačnosti.
Na mogu da zamislim situaciju da vozim, da koristim GPS navigaciju, i da ona, odjednom, ničim izazvana pokazuje da vozim nekim udaljenim putem od mene, 30 kilometara dalje!
Da li se to nekad tebi desilo?
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji