|
Mladen Beograd
Član broj: 30746 Poruke: 117 *.static.isp.telekom.rs.
|
Taj 2.0 tdi 200ks ima ogromnih problema sa potrosnjom ulja, i ne bih ga menjao za 190ks nema sanse. Videcemo kako ce se ovaj 193ks pokazati sto se toga tice, jos je rano, navodno ima manje problema... 190ks nikad kap ulja nisam dolio, 200ks svi dolivaju izmedju servisa... I za ovaj 193ks sam odmah kad sam ga preuzimao kupio 1l ulja da imam u gepeku...
Tako je, to sam i napisao, mnogo toga nisam komentarisao jer je posledica jaceg paketa opreme, poput canton ozvucenja, koznih sedista sa masazom i ventilacijom, ambijentalnog osvetljenja, termoizolovane sofersajbne... Ali dosta stvari je bolje nevezano za paket opreme... Matrix farovi su za nijansu bolji od starih, kvalitet materijala je za nijansu iznad, ne ispod stare generacije po meni. Dizajn enterijera je ozbiljan korak napred. Jos nisam sreo nekog ko je rekao da je dizajn starog lepsi...
Sto se kvokrakog volana tice, ne vidim ama bas nikakvu manu toga. Stari je imao trokraki, novi dvokraki, ne smeta mi ni najmanje. Nije stvar da je samo u visim paketima opreme trokraki, nema viseg paketa od L&K pa je svejedno dvokraki. Trokraki ide samo u sportline koji sam takodje razmatrao, ali mi je LK ipak bolji. Kod sportlinea nema opcije za kozna sedista sto mi je bio uslov zbog troje dece...
Punjenje mobilnog je daleko bolje reseno na novom. Pored bezicnog koji ne koristim, pozicija uticnice je sjajno resena, jer se nalazi u samoj kaseti uzmedju sedista, sa rupicom kroz koju prolazi kabl napolje, tako da moze da viri samo malo. Na starom je non stop morao kabl od pola metra da strci tu negde, i da bude otvorena pregrada za upaljac da bi bio ukljucen punjac. Daleko urednije je sad.
Sve u svemu stoji da su auti poskupeli, ali superb nije nista vise nego bilo koji drugi auto... Kad sam 2015 uzimao toyotu corollu, kretala je od 13k a srednji paket opreme je bio 16k. Sad je osnovna 19k a srednji 22k... Superb je u nekom style paketu 2020 bio oko 32-33k, sad je tu oko 40k sa slicnom opremom...
Kako je bukvalno sve poskupelo bar 50% u prethodnih 5 godina, ni na autima se to ne moze izbeci. Razmatrao sam svasta od automobila i sve u svemu superb je uvek tu bestbuy koji je i bio. Ili kodiaq ko gleda SUV, mene nije zanimao. Isao sam na test voznju Honde CRV koja je u full opremi 52k, i auto jeste dobar za one koji auto voze prvenstveno u gradu, ali posto mi je 90% voznje medjugradska/autoput, motor koji je slabiji i veca buka mi nisu legli...
Superb LK je oko 46k, i za te pare jednostavno nema boljeg izbora...
|