Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa dubinskom pumpom (tzv. raketa) za vodu

elitemadzone.org :: TechZone :: Problem sa dubinskom pumpom (tzv. raketa) za vodu

[ Pregleda: 1177 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ackopk
Aleksandar

Član broj: 195259

+76 Profil

icon Problem sa dubinskom pumpom (tzv. raketa) za vodu05.09.2024. u 07:37 - pre 10 meseci
Pozdrav svima,

potrebna mi je pomoc oko popravke pumpe za vodu. U pitanju je kineska low budget pumpa, takozvana raketa. Povremeno se samo koristi, mozda jedno 10 puta u zadnje dve godine od kad je kupljena.

Problem je sledeci, pumpa samo zuji ali ne izbacuje vodu. Skidao sam onaj gornji deo pumpe gde je ona guma i bez nje se vreteno vrti, medjutim cim vratim to nazad samo zuji i nema vode (doduse ja tada ne vidim da li se vreteno vrti unutar te gume ili ne)

Da li je neko imao slican problem mozda i da li zna kako da ga resim? Zujanje me je odmah navelo na kondenzator, medjutim nisam siguran da bi sa neispravnim kondenzatorom vreteno radilo uopste - cak i kada se skine gornji deo?

U prilogu je slika a evo i linka sa youtube-a da bi me razumeli koji gornji deo i koja guma i vreteno

https://www.youtube.com/watch?v=PfbZHqkn2pA

Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

test1234
Branislav B. Rakic

Član broj: 146636
*.dynamic.isp.telekom.rs.

+345 Profil

icon Re: Problem sa dubinskom pumpom (tzv. raketa) za vodu05.09.2024. u 09:03 - pre 10 meseci
Verovatno je crkao kondezator pa kad je bez vode/opterećenja nekako i krene, čim udje voda teže je i slab kondezator ne može da startuje elektro motorče.

Odgovor na temu

ackopk
Aleksandar

+76 Profil

icon Re: Problem sa dubinskom pumpom (tzv. raketa) za vodu05.09.2024. u 09:07 - pre 10 meseci
Hvala puno Branislave, nisam puno upoznat sa monofaznim motorima pa nisam znao, mislio sam da uopste nece krenuti. Probacu danas da zamenim.

Odgovor na temu

ackopk
Aleksandar

+76 Profil

icon Re: Problem sa dubinskom pumpom (tzv. raketa) za vodu06.09.2024. u 17:34 - pre 10 meseci
Zamenjen kondenzator i proradila je. Hvala jos jednom.

Odgovor na temu

elitemadzone.org :: TechZone :: Problem sa dubinskom pumpom (tzv. raketa) za vodu

[ Pregleda: 1177 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.