Citat:
Shadowed:
Citat:
Java Beograd: Ne može niko da natera institucije da rade svoj posao, dok u njima sede ljudi postavljeni od strane SNS hobotnice. Dok glava posmatra odozgo, i samim svojim postojanjem preti.
Cak su i zahtevi mozda pazljivo birani tako da ne budu ispunjeni. A opet, mozda i nema nekog narocitog plana, sta ja znam.
O, i te kako ima plana! I studenti su deo plana. Samo posmatraj, osluškuj šta se priča i čitaj između redova.
Na skoro svim fakultetima, početak blokade/zatvaranja je izveo neko ko nije student + samo par studenata. Inicijalna grudva koja pokreće lavinu.
Seti se kako je počelo: samo filozofski/filološki možda još neki, ostali su kulirali sedam do deset dana. I pitali se WFT?
Onda je polako, neko, ja ne znam ko, ali znam da to nisu pravi studenti sa pojedinih fakulteta, aktivirao jedan po jedan fakultet.
Onda se krenulo na srednje škole, ali je žvalavi to preseko, donekle, proglašavajući raspust. Videćemo šta će biti kad raspust prođe.
Pazi, ja ne kažem da je to loše, samo kažem da je to tako. A zašto je tako?
Pa zato što protiv opozicije uvek može da se primeni sila i sotonizacija, ali
studenti su naša mladost i budućnost.
99% opozicije se odavno uglibilo u kanalizacini mulj politike, i svako ima neku istoriju koja je kompromitujuća.
Biti uz Đilasa i Mariniku je fuj, ali biti uz studente je in! Ako si primetio, opozicionih lidera nema. Ne zato što oni neće, nego zato što im je "onaj koji vuče konce" rekao da se ne pojavljuju.
Obrati pažnju da od svih studenata, samo je njih par dalo izjave, pa su i njih posle ućutkali. Šta oni, jadni, imaju da kažu? Svojim izjavama mogu samo da nanesu štetu.
Odluke (kakve odluke?) se navodno donose na nekom plenumu studenata. WTF? Kako to da se na svim fakultetima, u svim gradovima uvek svi plenumi istu odluku donesu? :D
Da, zahtevi su smišljeni tako da ili ne mogu da se ispune, ili ako se ispune, uvek može da se kaže: nije to to.
Na primer: šta god da je žvalavi objavio od dokumentacije, UVEK može da se kaže da to nije sve. 99,9999% posto građana i studenata (a i vlasti) nema pojma šta je to "kompletna dokumentacija".
Ni ja nemam pojma, naravno.
"Do ispunjenja zahteva" je naravno floskula koja UVEK može da se razvuče. "Dok ne budu osuđeni krivci". Alo, pa sudski proces će trajati godinama.
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji