Srodne teme
Kliknite za generisanje liste srodnih tema...
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Moze li usisivac da radi bez HEPA filtera

elitemadzone.org :: TechZone :: Bela tehnika :: Moze li usisivac da radi bez HEPA filtera

[ Pregleda: 48 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

element1

Član broj: 317697

icon Moze li usisivac da radi bez HEPA filtera02.04.2026. u 18:42 - pre 3h 22min
Pozdrav. Vec dugo vremena imam usisivac Double Cyclon DV-6288 iz edicije Lupo Marshall a koji se ne koristi. Usisivac je svojevremeno kostao kao bubreg da sam prodao ali ima manu. Unutar se nalaze dva filtera za vazduh, "obicni" i HEPA filter sa toliko sitnom mrezicom da se na tepihu zapusi za manje od dva minuta. Onda sledi rasklapanje i ciscenje filtera od mikronske prasine koja ga je potpuno "zatvorila". Cistim ga najpre cetkicom za zube a zatim upalim drugi usisivac da bi ovome usisao prasinu sa filtera, sto je apsurd. Dodatno, posle ta dva minuta rada usisivac smanji brzinu motora a time slabije vuce, verovatno neka zastita od pregrevanja posto je HEPA do tada vec zapusen, tako znam o cemu se radi. Moje pitanje je sledece: mogu li da koristim usisivac bez HEPA filtera, preostaje drugi filter sa nesto krupnijom mrezicom koji ne pravi probleme? Kupovinom novog HEPA filtera se nista ne dobija, to sam vec radio dok su mogli da se kupe. Svi HEPA filteri koje imam ponasaju se isto. Osim sto je basnoslovno kostao usisivac je veoma malo radio, manje od sat vremena za 10 i vise godina. Predomisljam se da li da ga bacim ili ne pa sam ovde postavio problem.

Dodatak: ukoliko se pitate zasto sam ga uopste kupovao ako je toliko skup, radi se o klasicnoj kancelarijskoj prodaji i uterivanju. Dodatno se nudilo posudje, neki kuhinjski aparati po naizgled povoljnim uslovima i bezbroj rata. Kasnije smo svi mi kupci na sudu razreseni kupovine osim za ove usisivace koji su bili na posebnim ugovorima i placanje je vec krenulo sa administrativnih zabrana.

Unapred hvala.

Odgovor na temu

bakara
nBGd

SuperModerator
Član broj: 40157

+2964 Profil

icon Re: Moze li usisivac da radi bez HEPA filtera02.04.2026. u 19:20 - pre 2h 44min
Koliko vidim po slikama na internetu u pitanju je obicni kineski usisivac.

hepa filter ne mozes cistiti cetkicom, samo ces jos vise da ga zasitis, bolje probaj da ga operes u obicnoj vodi ali on ce se svakako vremenom preterano zasitis tako da si zbog konstrukcije ovog usisivaca osudjen da kupujes ove filtere.

Ako ga izbacis on ce prasinu uvuci u mutor i brzo ce crci, jer nema lepo resen ciklon filter pa mu sva prasine ide na hepa filter.

Onaj zadnji filter mozes da izbacis, ali ce onda usisvac da postane bucniji.

realno ti je taj usisvac spanje, bilo koji samsung sa tim principom je 100x bolji

probaj da nadjes te filtere na aliexpresu ili od ovih domacih sto prodaju filtere, usisvac deluje prilicno generic pa mislim da moze da se nadje.
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!

Odgovor na temu

element1

Član broj: 317697

icon Re: Moze li usisivac da radi bez HEPA filtera02.04.2026. u 21:26 - pre 38min
Zahvaljujem na odgovoru. HEPA filter prvo cistim cetkicom dok se ne ukaze mrezica a zatim drugim usisivacem pokupim sitnu prasinu sa nje da se providi. Problem je sto je takva samo kratko po ukljucivanju i odmah se zapusi. Pranje sam izbegavao jer je nekada vazilo da se neki filteri ne smeju prati pa sam i ja tako cistio samo mehanicki. Imam ukupno 4 HEPA filtera, svi originalni ovog proizvodjaca i svi imaju isti problem tako da ih vise necu kupovati. Potrazio sam dodatno misljenje od vas sto se razumete ovde na forumu jer ako dodje do bacanja lakse cu se odluciti bar imam vetar u ledja. Inace sve sto ste rekli je tacno.

U medjuvremenu sam obavestio drugara koji petlja s elektrikom da mu stize usisivac pa neka mu on cupa delove ili sta god, Vama hvala jos jednom.

Odgovor na temu

elitemadzone.org :: TechZone :: Bela tehnika :: Moze li usisivac da radi bez HEPA filtera

[ Pregleda: 48 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Kliknite za generisanje liste srodnih tema...
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.