Srodne teme
Kliknite za generisanje liste srodnih tema...
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Naknada stete za udes u inostranstvu

elitemadzone.org :: AutoZone :: Naknada stete za udes u inostranstvu

[ Pregleda: 30 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Chicot
Beograd

Član broj: 300248
95.180.75.*

+2 Profil

icon Naknada stete za udes u inostranstvu02.09.2026. u 23:40 - pre 5h 50min
Otvaram temu jer sam nedavno imao nesrecno iskustvo i udes u Grckoj, pa ako neko ima vise informacija ili slicnog iskustva, da razmenimo mišljenja.

Tokom necega sto je zamisljeno kao odmor i road trip po Peloponezu, udario me je kamion. Voziki smo u istom smeru a on pokusao da me obidje po uskoj zaustsvnoj traci i opalio me je sa zadnje desne strane. Njegova krivica 1/1.

Auto se od siline udara popeo na betonsku bankinu sa desne strane, rotirao oko svoje ose 3 puta, udario u celicnu bankinu sa leve steane i i zveknuo ponovo u beronsku pod uglom 90 stepeni u odnosu na put. Steta totalna, po proceni Euro Sumara (u pitanju je Suzuki SX4, 4x4, 1 6 benzin, 2013).

Pre povratka u Srbiju, na sastanku sa predstavnicima osiguranja tog vozila (Allianz) usmeno dogovorimo da
- mi posalju kompletiran predmet na mail kako bih pokrenuo odstetni zahtev
-zvanicnu procenu njihovog, inace no name servisa - jer navodno Suzuki gasi svoje servise u Grckoj- da je steta totalna i da je ekonomski neisplativo da se popravlja.
- formular kojim se odricem ostatka automobila (ostao u Grckoj) u zamenu za potpunu nadoknadu stete u vrednosti vozila neposredno pre udesa (sto je problem za sebe jer ce oni uzeti najjwfriniju mogucu uvoznu krsinu sa placa kao reper)

To je bilo proslog cetvrtka, ja i dalje cekam inicijalni mail obecan za petak :)

Poceo sam da prirpemam dokumentaciju o odrzavanju auta, jer insistiram na tome da treba uzeti u obzir ne samo trzisnu vrednost, nego i specificnosri poput toga da je automobil kupljen u Srbiji, od prvog vlasnika, sa urednom servisnom istorijom itd.
Auto je zaista bio u perfektnom stanju sto je potvrdjeno pregledom u EuroSumaru neposredno pred put.

Da li je neko imao slicno nesrecno iskustvo? Koliko proces moze trajati?
Kome da se obratim ovde da se osigura da postupak ide nesmetano, kao i za nacin da maksimizujem svoj zahtev za naplatu stete?
Vec sam pisao udruzenju osiguranika i birou zelene karte Srbije, ali su me odjavili pod izgovorom da nisu nadlezni.

Savet?

Odgovor na temu

elitemadzone.org :: AutoZone :: Naknada stete za udes u inostranstvu

[ Pregleda: 30 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Kliknite za generisanje liste srodnih tema...
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.