evo ovako:
za Paraliju krecemo u 18:15, sa parkinga interkontinentala.
dolaze 2 FUDEKS-ova autobusa, isli smo preko Perla Toursa.
Stali smo, kao i uvek, na OMV pumpi i kod motela DZEP negde posle Leskovca.
sto se tice OMV-a, sta da kazem, zaobici momentalno, jer je produzeni espreso 105 din, a dobijes ga u plasticnoj casici, a imas unutra kafe debljine prsta. Da ne pricam za njihove sendvice, koji kostaju boga-oca a nema nista da vidis na njima.
Motel DZEP, tamo je bilo ok.
Granicne prelaze smo veoma brzo prosli, mozda 15min max zadrzavanja, i u Paraliju stizemo oko 8, pola 9 po nasem, znaci po grckom +1h.
Bili smo smesteni u Vila Odyssia, 4-krevetni apartamn, koji moze da bude i 5-krevetni. Mi smo imali, za divno cudo, sopstevni ulaz, 2 velike terase (jedna kod ulaza, druga je gledala na setaliste, i malo se nazirala plaza, dok se more videlo).
Posto sam isao sa drugom, sestrom i njenom drugaricom, izabrali smo apartman koji je imao 2 sobe sa po 2 kreveta, odvojenu kuhinju, kupatilo.
Super marketi su kao i uvek u neposrednoj blizini, plaza na 20m od nas.
Ljudi iz Srbije koliko god pozelite. Kao da ste u CG otisli, dobro, klasika za Paraliju.
Pri dolasku, mogli smo primetiti da svaka vila, hotel (ne bas svaka, ali dobar deo) ima Grcku zastavu okacenu, od malih do extra velikih, pogadjate zbog cega?
Jos nesto u vezi aprtamana, koliko sam primetio, i jos sam to potvrdio u razgovoru sa gazdaricom, mi smo imali najbolju sobu pored soba vlasnika.
Da napomenem da je jedna cetvoroclana porodica iz Indjije dobila 2-krevetni apartman, a platili 4-krevetni.
Odavde smo nosili dosta hrane u rucnim friziderima, tako da smo nesto malo vratili kuci. A evo kako cene stoje:
paradajiz 0.6€/kg
jogurt 0.50-1€ u zavisnosti koliki je, koliko masnoce ima, i bla bla....
sokovi, sto znaci Coca~Cola, Fanta, Sprite, Pepsi, Ivi, su od 1.40-1.60€, pakovanja su sva od 1.5l.
Keks Rondo :) je 1.50€ pa do ne znam koliko.
sladoledi od 1€ do 4€, DELTA, sve zavisi koji.
Amstel 0.5l limenka 1€
Hajneken 0.5l limenka 1.10 ili 1.15€, kako gde
Pils Hellas 0.5l limenka 0.5€
bilo je jos nekih piva, ali ono, pili smo samo amstel i hajn. posto vinjak nemaju ;)
ono sto bih vam preporucio je da kupite rakiju Cipuro, mnogo bolja od Ouza, ali gledajte da ne uzimate rakiju u prodavnici, nego domacu, ima nekih vlasnika vila koji sami prave pa prodaju.
Sto se tice krpica, a ono, nesto je jeftinije, nesto kao i kod nas dok je nesto ekstra skupo. Recimo, zuta majica, na kojoj pise BRAZIL kosta 15€.
Nocni zivot:
diskoteka OMILOS, u blizini marine. ulaz je 4€ i imate besplatno pice do ponoci, devojke imaju besplatan ulaz i jedno pice, osim ako je subota. tada i one placaju ulaz.
diskoteka COCUS, nalazi se na drugom kraju paralije, brisan prostor, malo podalje od paralije, pogodno za sacekuse, siptarija, dosta nasih je tamo imalo problema, tako da je to bilo jedino mesto na koje sam zabranio sestri da izlazi, jer su prosle godine tamo imali problema, pa mislim kad nam vodic u busu kaze: "molimo vas da izbegavate diskoteku Cocus". Ne znam dal se placa ovde ulaz, nisam bio.
diskoteka EVENT, kada krenete ka Katerini, bukvalno se jos nalazite u Paraliji, znaci na izlazu ste, cekate na semaforu, zeleno svetlo, krecete, sa desne strane je ta diskotekica. Tamo nisam bio, ali sam cuo da je ogroman prostor, bilo takmicenje Miss Wet T-shirt, pa sestra se prijavila, i onda nisam hteo da idem, uzivao sam na drugi nacin ;) Inace, ulaz je 6€ ako se ne varam.
diskoteka
Casa la Notte, predlozio bih vam da zaboravite na ove gore diskoteke, kao da ih i nisam opisao :) Casa la Notte, nalazi se pre EVENT-a, ali sa preke strane. Imaju ogroman parking, diskoteka je najbolja u ovom okrugu, i u okgrugu Soluna takodje. Sta da vam kazem kada tu budu ljudi koji dolaze iz Atine (registracije sa Y i Z predstavljaju Atinjane, K je Katerini a za ostale ne znam).
Stalan gost diskoteke je neki lik iz Dubaija, da, da, Dubai. Sa sve svojim sivim Ferarijem, koji je bio opisan u jednom od top speed izdanja. ono je bruka. Ne znam dal je bilo coveka koji se nije slikao pored njega. No, da se vratimo diskoteci.
Ulaz je 7€ i imate jedno pice na raspolaganju, diskoteka radi ponedeljak, petak i subota. Ponedeljak i petak su Ladys Night, sto znaci dzabe ulaz za devojcice, i imaju jedno pice. Prvi put sam tamo otisao u ponedeljak, ovo mesto mi je preporucio moj prijatelj Savas, koji radi u piceriji La Vita. Kad sam usao tamo, 15 minuta sam stao i blenuo u ono... Koja perverzija od diskoteke. Bilo je puno (prazno), rasveta je bila ekstra, muzika odlicna. Tura od 3 hajnekena (inace valjda jedino mesto od ovih diskoteka gde mozete da narucite hajneken, u ostalim samo amstel) i kisela voda, 22€. Posto je radni dan, diskoteka se zatvara u 4, sa sve murijom, koja 2 puta dodje da obidje mesto da vidi sta ima, u pola 4, i u 5 do 4.
Posto sam rekao da je bilo extra, Savas je rekao da to nije nista, da subotom tu bude oko 2000 ljudi. I otisao sam u subotu, pa ono je tolika guzva, da je to neverovatno. Jos je bila promocija cigara
Silk of the town, odmah na ulazu, izaberete koju vrstu hocete, devojka vam stavlja cigaru u usta, zapali, dobijate kutiju cigara + upaljac. Kad hocete u toalet, krenete i pre nego sto vam se do tamo ide, i taman 20min do toaleta i to je to. U toaletima ogledala na sve strane, tako da mozete da gledate sebe dok vrsite nuzdu. Ako necete da djuskate imate jedan odvojen deo, koji se nalazi napolju, koji je osvetljen svecama raznih boja i velicina, imate lepe udobne stolice, pored vas neki bazencici (?) sa vodom. Mala perverzija. Eh da, koliko sam ja cuo, diskoteka bi trebalo da je treca u evropi, na flajeru imam i sajt njihov:
www.klonosepe.com/casa , ali ne radi.
Znaci, ovu diskoteku nikako zaobilaziti, ono treba videti, da vam je ne opisujem sada u detalje.
Poslednji dan je stiglo nesto bruka rusa, na plazi vise nisi imao gde suncobran da zabodes (nasli da dolaze kad mi idemo)
Povratak je bio gadan, pre svega, taj poslednji dan nikako da prezivis, odjednom je tolika vrucinstina, i jos nam dodje predstavnik Sasa i kaze da sa koferima odemo na parking, mi prevucemo torbe preko cele paralije, kad prodje jedan perlin bus, vidimo mi ide i drugi, drugar zaustavi, i oni nam kazu da staju na sasvim drugom mestu, pa smo tamo vukli torbe. Da nismo videli bus, oni bi nas trazili po vili, po paraliji, a mi njih. Boze sacuvaj.
U 18:15 krecemo iz Paralije, za oko 1:30h smo bili na granicnom prelazu evzonis, tu prosli relativno brzo, ali kad smo trebali da udjemo u Makedoniju, ajme bruke, cekali smo minimum 1h, ko da su pravili pasose.
Free Shop, kao i uvek, ni F od Free tu nema.
U Beograd stizemo u pola 5, iako su sve ostale ture koje su krenule 5 i 10 dana pre nas, stizale oko pola 4, 4.
Eto, moje vidjenje paralije, mislim, tamo sam vec 10 put ako se ne varam, svaki put nesto novo, pa mi i ne dosadi. Ne znam samo kad je Casa napravljena, jer nisam bio u paraliji prosle godine.
Cena:
10 dana, 08-18.07. 492€ 4-krevetni apartman, 30% smo odmah platili, ostalo na rate do 15. novembra. Ispada da dajemo 17.5€ mesecno.
Viza je 10€, put 40€ i ima neko osiguranje koje je do 10€.
Nadam se da sam vas naterao da odete u Paraliju, a ?