Citat:
Rade076: Imam ugradjen analogni nadzor sa cetiri kamere povezan na digitalni snimac AVTECH KPD-674 koji u sebi ima web server, ukazala se potreba za nadgledanjem kamera sa udaljenih lokacija tj. udaljenih racunara pa me interesuje da mi neko pojasni kako resiti ovaj problem, odnosno kako podesiti sistem da se sa bilo kog racunara moze vrsiti nadgledanje kamera?
Kao i odgovor na pitanje da li je moguce da u isto vreme vise ljudi sa razlicitih racunara i lokacija vrsi nadgledanje (kamere su obicne znaci ne PTZ tako da nema zuma i okretanja).
Najpre isti umrežiš u lokalnu mrežu i kada pristupiš njemu kroz lan pomoću IE tu si završio prvi deo priče.
Navedeni snimač koliko ja znam nema dyn-dns podršku tako da moraš imati ili statičku IP ili neki drugi vid dyn-dns-a (ili ruter sa dyn-dns ili dyn-dns aplikacija na nekom računaru koji je stalno uključen)
Nakon toga u uputstvima ili u podešavanjima snimača nađi koji ti port on koristi i isti forwarduj na ruteru (za pristup preko IE ti je dovoljan samo 80)
Ako sve ovo radi,odnosno pristupaš snimaču a ne vidiš sliku potrebno je u IE da ukljičiš activx servise
Ovaj snimač podržava najviše 5 korisnika koji mogu istovremeno da mu pristupe