Probao. Naucio.
Tja
Nije lose, pogotovo za glupiranje i skakanje, ali ni prineti skijama. Kao prvo noge su ti vezane, zatim daska je losa za tvrde staze (tu ne racunam trkacke daske), ne mozes nikad da vozis toliko brzo kao na skijama... mrzi me sad da dalje nabrajam.
Dobre strane su sto se mnogo lako nauci. Ja sam za pola dana sam naucio da vozim dosta dobro ( spustao sam se niz najtezu stazu na Brezovici - Lavlja vrata - ko je vozio tu stazu zna da je bila sva u hupserima ) - neki ljudi koje znam, a koji su se u to vreme takmicili u bordu su me pitali: "Jeli a kad si ti
naucio da vozis dasku?"...
Ali posto mi je skijanje omiljeni sport ( i treniram ga ) nikad mi bord nece biti bolji. Takodje jedan od jacih argumenata bordera je: "Ma bord je mnogo bolji za celac (dubok, netaknut sneg)". Ni tu se ne slazem - mozda je laksi, ali bolji - nikad! Na skijama ostavljam mnogo lepsi trag u celcu od bilo kakvog borda, i pritom je osecaj na skijama mnogo bolji...
Inace sve ozbiljnije planine imaju ski-pass, a na Kop-u imas i mali nazovi-snowboard park u kom imas half-pipe, gelendere, skokice i mozda jos ponesto...