Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Maturant osvojio svetsku nauku

elitemadzone.org :: MadZone :: Maturant osvojio svetsku nauku

[ Pregleda: 3285 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

risp73

Član broj: 10771
Poruke: 1182
31.223.159.*



+40 Profil

icon Maturant osvojio svetsku nauku27.11.2014. u 15:38 - pre 114 meseci
Maturant osvojio svetsku nauku

Nekad davno, prije ovog posljednjeg rata, jedna firma iz Srbije je krenula sa hvalisanjem kako je na izvjesnom sajmu u Španiji za svoje proizvode dobila zlatnu medalju. Pohvalno, nama šta. Ali ni druge nisu ležale besposlene, zaključile su da bi i njima medalja sa tog sajma, makar i bronzana, dobro došla. I bile su u pravu - zlatne medalje su počele da pljušte.
Ali uvijek se nađe neki sumnjčavko kome je čudno kako smo to odjednom postali toliko uspješni. On fino zasuče rukave, provjeri i otkrije da svaki učesnik na tom sajmu dobija medalju: zlatnu, srebrenu ili bronzanu - zavisno od sume koju je na ime kotizacije uplatio.

Znajući za ovakve mahinacije ovoga puta sam ja bio taj sumnjičavko pa na sajtu http://www.brussels-innova.com/en/eureka/2014/medals.aspx
potražio koliko zlatnih medalja organizator dodjeljuje, ali, kao što sam i očekivao, taj podatak iz razumljivih razloga nije naveden. Morao sam da brojim što i nije bilo lako u mnoštvu kojekakvih medalja (ne zamjerite ako sam napravio grešku ±1). Među nagrađenim nisam našao ni jednog Japanca, Nijemca, Švajcarca, Šveđanina, Amerikanca,... ali sam zato izbrojio 56 (i slovima: pedesetšest) zlatnom medaljom nagrađenih Poljaka.

Naš maturant možda i nije kriv, možda on vjeruje u svoju ideju. Uostalom, "razgovarao je sa nekoliko kardiologa i oni su mu objasnili neke korisne stvari iz medicine". Pitanje je samo šta maturant misli da studenti medicine 6+ godina rade na fakultetu (ne računajući specijalizacije). Fino je od njega i što cijeni sugestije i mišljenja "drugara iz razreda i prijatelja", zaboravlja međutim da ni oni uglavnom nemaju pojma o kardiologiji a najvjerovatnije nisu ni "razgovarali sa nekoliko kardiologa".

Ali da se vratimo na španski sajam sa početka priče. Naš maturant nije platio kotizaciju od 7.600 €, premlad je da bi imao tolike pare - platili su je njegovi, iz kojih razloga ne bi znao.
Znam samo da organizator trlja ruke, uostalom ima i on neke troškove - treba iskovati tolike medalje, a biće da i njemu ostane neka sića.

I na kraju: već sam rekao da medalje ne dobijau inovatori iz razvijenih zemalja, pored navedenih Poljaka dosta nagrađenih su iz Rumunije, a ima ih i iz Moldavije, Maroka, ...
Na sajtu Srbije nema, ali zato ima "Serbia And Montenegro". Krajem 2014. godine!

Jadne li zemlje kad njeni (nekad ozbiljni) listovi objavljuju i ovakve naslove.
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: MadZone :: Maturant osvojio svetsku nauku

[ Pregleda: 3285 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.