Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Liberland-novi komšija

elitemadzone.org :: Svakodnevnica :: Liberland-novi komšija

Strane: 1 2

[ Pregleda: 21845 | Odgovora: 27 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Darko Nedeljković

Darko Nedeljković
Član broj: 191820
Poruke: 1738
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+2282 Profil

icon Re: Liberland-novi komšija25.07.2015. u 08:21 - pre 105 meseci
Citat:
2012:
Ne prati pricu od pocetka, ali nisam razumeo kako je neko dosao u posed zemlje za Liberland (od koga je kupljena ta zelja/teritorija)?

Kolko sam ja primetio, oni su prikupili novac, ali je neizvesno da li vlasnici postoje. Pominju nekog visokog austrougarskog oficira koji je poginuo u prvom svetskom ratu i nije imao naslednika kao vlasnika jednog dela. Ne znam ni cemu pitanje - drzava ne mora posedovati zemljiste na svojoj teritoriji, ono moze biti u privatnom vlasnistvu, cak verovatno moze biti i u vlasnistvu druge drzave, ne znam, nisam geomtar niti se bavim prometom nekretnina. Inace, Liberland je zemlja koj po srpskom tumacenju pripada hrvatskoj, a po hrvatskom tumacenju pripada Srbiji. O tim problemima sa granicama se dosta govori na tv ovih dana. Razlog je zato sto Hrvatska i Srbija imaju ugovor iz 1945 po kojem je granica Dunav. Problem je sto je Dunav promenio tok, pa Srbija tumaci da i dalje treba da bude tacno dokle je bilo, a Hrvatska smatra da se mora pratiti tok dunava, pa ako on jednog dana promeni tok pa krene kroz rumuniju, onda jelte, sta se tu moze, hrvatska je sve do rumunije :-)
E, sad, Dunav je na tom jednom malom delu promenio tok na stetu Hrvatske, ali Hrvatska zeli da ostane dosledna onome sto trazi, pa teritoriju Liberlanda ne priznaje kao svoju, iz razloga sto ocekuje da uzme 4x toliko od opstine Sombor. Srbija, razume se nikako ne prihvata Liberland kao svoj, da ne bi priznala legitimitet hrvatskog zahteva i ostala bez velikog dela Sombora. E, tu se pojavi ta ekipa i kaze - posto ni jedna drzava ne podrazumeva liberland kao svoju teritoriju, mi proglasavamo ovde sopstvenu drzavu. Pretpostavljam da su nasli negde u medjunarodnom pravu da ako teritorij ne pripada ni jednoj drzavi, onda tu moze da se osnuje nova drzava. Bilo kako bilo, Srbija i Hrvatska su stavile tu teritoriju na kocku nadajuci se vecem dobitku, pa bi bilo sasvim ok da tu teritoriju i izgube. Verovatno necemo doziveti da Liberland postane clanica UN, ali ne verujem ni da je moguce isterati ih odatle i zabraniti im da sebe smatraju drzavom. To sto hrvatska radi je cist kriminal, zasnovan na tome da ceo svet boli stojko za liberland. Kada se u hrvatskoj osnuje NVO sa temom liberlanda i kao sto znamo da NVO jedne drugima pruzaju podrsku i da medju njima ima vrlo mocnih, mislim da se hrvatska policija nece vise usudjivati da vrsi invaziju gde im nije mesto. Do tada - moze kako hoce. Ako im odgovara da jure ljude po mocvari van svoje teritorije, unose ih na svoju teritoriju i finansiraju im smestaj i hranu u zatvoru, moci ce to da rade, ako se saberu pa utvrde da im je to trosak bez ikakve koristi onda mogu i da ne rade.

[Ovu poruku je menjao Darko Nedeljković dana 25.07.2015. u 09:32 GMT+1]
 
Odgovor na temu

principal

Član broj: 329860
Poruke: 7



+8 Profil

icon Re: Liberland-novi komšija25.07.2015. u 20:41 - pre 105 meseci
Ikac i Rexona - 2 ortaka, 4 telefona.
 
Odgovor na temu

popusicko

Član broj: 12568
Poruke: 678



+729 Profil

icon Re: Liberland-novi komšija27.07.2015. u 07:14 - pre 105 meseci
Zaista Darko.I google je odskora drugom bojom oznacio granicu.

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

R A V E N
Mirza Beglerović Raven
Tuzla

R A V E N
Član broj: 36142
Poruke: 1629
SE400.PPPoE-4088.sa.bih.net.ba.

Sajt: NietzscheSource.Org


+101 Profil

icon Re: Liberland-novi komšija08.06.2016. u 16:44 - pre 95 meseci
Baš me interesuje koliko u Bosni/Hrvatskoj/Srbiji/Crnoj Gori postoji onoga što se zove unclaimed land. Ili teritorija cijele države, ako se oduzme ono što je u vlasnišvu pojedinaca i vjerskih zajednica, automatski pripada po nekom zakonu državnoj administraciji?
 
Odgovor na temu

Riblja corba

Član broj: 12772
Poruke: 198



+6 Profil

icon Re: Liberland-novi komšija20.07.2022. u 15:48 - pre 20 meseci
2022. update

Citat:
Liberlend pojačava diplomatske aktivnosti za priznanje
....
Već 24. aprila 2015. Ministarstvo spoljnih poslova u Srbiji oglasilo se navodeći, između ostalog, da se granica proteže sredinom plovnog puta na Dunavu, te da "nova država" nije formirana na teritoriji Srbije.

Ipak, oni su istakli da je pokušaj formiranja nove države "neozbiljan postupak koji ne treba ni komentarisati".

Međutim, za RSE Jedlička novodi da su veze sa Srbijom od početka bile prijateljske, pozivajući se upravo na istu reakciju Ministarstva.

"Samo 11 dana od osnivanja Liberlenda, Ministarsvo spoljnih poslova Srbije javno se izjasnilo da im ne smeta stvaranje Liberlenda na ovoj teritoriji", rekao je Jedlička za RSE.

Kako Jedlička navodi za RSE, glavni partner Liberlenda je Vojvodina.

Naime, kako stoji na sajtu Libernlenda, Vit Jedlička se juna 2020. sastao sa zvaničnicima pokrajine Vojvodine, kada je ispred kompanije "Liberlend grupa" uručio donaciju Visokoj tehničkoj školi u Apatinu. Upravo ovaj događaj Jedlička navodi kao primer saradnje.

On je dodao da Liberlend razvija zonu slobodne trgovine sa Srbijom, gradi čamce-kuće, kao i Liberlend selo zvano ARK blizu njihove teritorije.

S druge strane, ni Hrvatska ne priznaje teritoriju Liberlenda kao svoju, ali navodi da to nikako ne može biti ničija zemlja, već da pripada ili Srbiji ili Hrvatskoj.


itd.
izvor: https://www.slobodnaevropa.org...znanje-lobiranje/31950235.html

Ladno imaju i katastar parcela.
http://e-liberland.org/

Pitam se da li je neko podneo zahtev za e-rezidenta? :)
https://liberland.org/en/news/FAQ-Liberland-E-Residency
 
Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475
Poruke: 8064



+1747 Profil

icon Re: Liberland-novi komšija20.07.2022. u 17:52 - pre 20 meseci
Citat:
Darko Nedeljković:

O tim problemima sa granicama se dosta govori na tv ovih dana. Razlog je zato sto Hrvatska i Srbija imaju ugovor iz 1945 po kojem je granica Dunav. Problem je sto je Dunav promenio tok, pa Srbija tumaci da i dalje treba da bude tacno dokle je bilo, a Hrvatska smatra da se mora pratiti tok dunava, pa ako on jednog dana promeni tok pa krene kroz rumuniju, onda jelte, sta se tu moze, hrvatska je sve do rumunije :-)



Stvar je Popuno obrnuta !

Posto je granica bila sredina Dunava i Dunav promenio svoj tok . Taj deo nije sporan .


Medjutim ko sta trazi je Totalnu Obrnuto !


Hrvatska zeli da Dunav vise nema veze sa granicom , pa da velikim delom obe obale pripadnu njima !

Srbija zeli i da Dunav bez obzira na pomeranje i dalje bude granica !


Mada je naravno Srbija Nedosledna , i tzv. Vukovarska Ada je prepustena Hrvatskoj , iako po principu Sredine dunava , Ostrva onome kome je blize , trebalo bi da pripadne samo Srbiji !!


AV je odavno digao ruke od toga i pominje Medjunarodnu arbitrazu , koju gubimo glatko ! Nema on sta da trazi ni da nudi nikakve arbitraze !
 
Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475
Poruke: 8064



+1747 Profil

icon Re: Liberland-novi komšija20.07.2022. u 17:58 - pre 20 meseci
Sto se tice ove Budalastine , oko " drzave " , od toga nema nista !

U pitanju je sustinski Bezvredno mocvarno zemljiste !

Tu se nalazi ogroman Park prirode , za ptice i ostale zivotinje, kao i za zastitu mocvarnog i drugog bilja ! To zemljiste moze samo za to da sluzi i niko nece dozvoliti bilo kakve Budalastine !
 
Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 9446
*.cpe.sn.co.rs.



+10242 Profil

icon Re: Liberland-novi komšija21.07.2022. u 08:11 - pre 20 meseci
Nisam baš mnogo upućen u to šta 'oće Srbija / Hrvatska, ali savremena rešenja demarkacije granice su takve da: reka koja meandrira ne može biti odrednica granice.

To je možda u 18.veku moglo, ali danas - jok. Dakle, granica se odredi (nekako), obe države se slože koje su to koordinate, a reka može sutra da meandrida i levo i desno, kako joj volja - granica je fiksna.
Granica može i mora da bude fiksna, na kraju krajeva.


Dodatnim međudržavnim dogovorima mogu da se regulišu situacije kad i ako reka celim tokom, skrene u jednu državu, pa onda ova druga nema ni prilaz reci.
Ali, te situacije su naravno privremene, jer meandri su sad levo, sad desno.
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: Svakodnevnica :: Liberland-novi komšija

Strane: 1 2

[ Pregleda: 21845 | Odgovora: 27 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.