Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Veliki uspeh kompanije Al Ravafed Srbija

elitemadzone.org :: MadZone :: Veliki uspeh kompanije Al Ravafed Srbija

[ Pregleda: 2422 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

jovajovic100

Član broj: 325194
Poruke: 141



+2244 Profil

icon Veliki uspeh kompanije Al Ravafed Srbija18.05.2016. u 11:41 - pre 96 meseci
Kompanija Al Ravafed Srbija osnovana navodno između Srbije i Arapskih emirata uz blagoslov AV radi fantastično . Barem sudeći prema sledećem tekstu :
"Ove godine ogromne table zemljišta u Karađorđevu bile su donedavno neobrađene i zapuštene, maltene do kraja aprila je korov bio na njima. Uređene su kada su prošli rokovi setve, tek pred 1. maj, kada je, po rečima meštana, dolazio premijer Srbije Aleksandar Vučić", navedeno je u tekstu.
Poljoprivrednici su kazali da su prinosi prošle godine bili katastrofalni i dodali da su paori ubirali tri tone soje po hektaru, a na "arapskim" njivama prinosi su bili jedva 700 kilograma po hektaru.
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je u julu 2014. godine obećao da će, uz savremeni način obrade, prinosi na tim oranicama biti četiri do pet i po puta veći od uobičajenih.
"Ko stvarno raspolaže ovim zemljištem – pitanje je od suštinskog značaja ukoliko postoji pravna država. Ako bi nadležni dali odgovor, prestale bi spekulacije da poljoprivrednim zemljištem u Karađorđevu, ali i u Gajdobri i Sivcu, gazduje brat premijera Srbije Andrej Vučić", naveo je VOICE.
"Arapska firma je za zakup ovih njiva u 2015. godini platila svega 60 evra po hektaru, mada je prosečna cena po kojoj se licitiraju oranice u opštini Bačka Palanka, u kojoj se nalazi pogon Karađorđevo, oko 350 evra. Za Srbiju, to je čist gubitak od oko milion evra, i to samo na jednom imanju koje je dospelo u ruke arapske kompanije", naveo je VOICE.Taj istraživački novinarski centar je ocenio i da zajednička kompanija Al Ravafed Srbija "kao da je u zemlju propala".
"Zajedničko preduzeće kao da je u zemlju propalo – nigde se ne vidi, nema sajt, ne postoji nijedan broj telefona, a vrata kancelarije u Bulevaru Mihajla Pupina broj šest u Beogradu, u Poslovnom centru Ušće su zaključana", naveo je VOICE.
Vlada Srbije neće da objavi koliko je kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Al Ravafed, s kojom je Srbija 2014. osnovala zajedničko preduzeće uplatila novca u budžet na ime zakupa 3.534 hektara poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Vojne ustanove Morović - pogona u Karađorđevu, naveo je Vojvođanski istraživačko-analitički centar "

http://rs.n1info.com/a160366/B...upropastila-Karadjordjevo.html

Uveki ima još nešto da se razvuče .
Kome snaga argumenta leži u brisanju, tragovi mu nečoveštvom smrde.
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: MadZone :: Veliki uspeh kompanije Al Ravafed Srbija

[ Pregleda: 2422 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.