Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

unutrašnje (dubinsko) pranje auta

elitemadzone.org :: AutoZone :: unutrašnje (dubinsko) pranje auta
(Zaključana tema (lock), by Nebojsa Milanovic)

[ Pregleda: 17481 | Odgovora: 18 ] > FB > Twit

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

član

Član broj: 287386
Poruke: 883



+800 Profil

icon unutrašnje (dubinsko) pranje auta23.07.2017. u 18:50 - pre 81 meseci
pošto ne držim presvlake na sedištima :) normalno je da se prljaju, pa svremena na vreme ne bi bilo loše oprati auto i iznutra. gledao sam po nekim lokalnim perionicama i jedno dorbo, temeljno unutrasnje pranje auta košta otprilike kao i neka mašina kojom navodno, izmedju ostalog, može da se pere i unutrašnjost auta, npr. nešto ovako. jel koristio neko neku mašinu sličnu ovoj sa linka? mogu li se time dobro oprati sedišta? jel ima neko preporuku za usisivač/paro-čistač (kako se već zove uređaj namenjen za to) koji stvarno može da "odradi posao", platio bi i više za dobru mašinu jer pretpostavljam da bi njime mogao i nameštaj po kući da povremeno da se opere.
kako, inače, perete auto iznutra (ako perete)? neki eventualno savet, iskustvo, komentar, i sve na tu temu su dobrodošli...
 
0

botr
Srbija

Član broj: 229796
Poruke: 2008
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+371 Profil

icon Re: unutrašnje (dubinsko) pranje auta23.07.2017. u 19:59 - pre 81 meseci
Ne ide to bas tako. Ne moze WD3 Premium da pere, to je obican usisivac, koji moze da usisava vodu, imam ga, dobar je. Za pranje auta ti treba Karcher SE 4001, 4002, Puzzi, ili nesto drugog proizvodjaca. UZ 4001 ne dolazi mala papuca za pranje auta, nju ces morati da kupis, oko 25e je kod nas, a SE 4001 je oko 200e. Pored toga, treba ti hemija za pranje auta, tu postoji vise opcija, problem je sto su uglavnom profesionalna pakovanja u pitanju 5+ litra. Razblazuju se u odnosu 1:10 i vise, tako da se dobije prilicna kolicina sredstva.

Prvo pitanje je, imas li kozna ili obicna sedista? Kozna su laksa za odrzavanje i za njih ti ne treba usisivac.

Najbolje, mada ne i najlakse, je da izvadis sedista van auta, onda mozes da usissas i operes pod i sedista sa svih strana. Pre pranja, obavezno je temeljno usisaanje, dakle, sto bolje, da pokupis sto vise djubreta mozes. Upotrebu masine ti ne savatujem na tapacirima vrata i plafonu, u vecini slucajeva se tapaciri na tim mestima odlepe kada se peru masinom.

Ostatak i detaljnii opis ako stvarno hoces da kupis masinu, da ne pisem u prazno.
 
0

HoT_Steppa

Član broj: 25399
Poruke: 1940



+398 Profil

icon Re: unutrašnje (dubinsko) pranje auta23.07.2017. u 20:08 - pre 81 meseci
 
0

član

Član broj: 287386
Poruke: 883



+800 Profil

icon Re: unutrašnje (dubinsko) pranje auta24.07.2017. u 06:24 - pre 81 meseci
fala botre, to je bio bas odgovor kakav sam se nadao da ce neko napisati!

nemam kozuru inace, obicna sedista zato mi i treba masina za ciscenje.
ovaj Puzzi bi mi bio skup za moje potrebe, ali neki od ova dva 4001/2 bi se eventualno uklopio u predvidjeni budzet. pregledao sam njihove specifikacije ali nisam video nista sto se tice regulacije temperature jer svakako nije isto kada se pere tepih i npr. kauc/fotelja? kako je to na njima reseno? jel imaju razlicite programe za razlicite vrste ciscenja ili kako, posto vidim da mu je prvenstvena namena ciscenje tepiha? pitam ovo posto su neki rodjaci pre dosta godina kupili neki takav parocistac, u to vreme dosta placen i njime neko vreme lepo prali tepihe i onda kada su probali namestaj njime da peru totalno sj*bali tapacir na ugaonoj garnituri, pa ne bi bas da mi se tako nesto tako desi sa sedistima...
 
0

botr
Srbija

Član broj: 229796
Poruke: 2008
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+371 Profil

icon Re: unutrašnje (dubinsko) pranje auta24.07.2017. u 08:08 - pre 81 meseci
Ovo nije parocistac, vec usisivac ima pumpicu i rezervoar za cistu vodu/hemiju, crevo koje vodi istu skroz do kraja, do papuce za usisaanje, na kojoj je dizna koja tu tecnost fino rasprsuje i "ubrizgava" po nekim manjim pritiskom u to sto se pere. Za slicne pare moze da se nadje Lavor GBP 20, mislim da je Karcher kvalitetnije izradjen, ali Lavor dolazi sa vise opreme i cini mi se vecim rezervoarom.

Dakle, temperaturu tecnosti regulises temperaturom vode koju sipas, za ove hobi masine mislim da je max 40 stepeni, pise na njima, dok je za Puzzi 60.

Pored toga, ako radis kako treba, moraces i rucno, prskalicom, da kvasis.
 
0

član

Član broj: 287386
Poruke: 883



+800 Profil

icon Re: unutrašnje (dubinsko) pranje auta24.07.2017. u 09:00 - pre 81 meseci
aha OK, sad su stvari vec jasnije!

ako sam dobro protumacio ove dve masine 4001/4002 su ustvari iste samo sto se sa 4002 dobija vise opreme/nastavaka koje za 4001 moraju da se posebno dokupe? oko hemije za ciscenje bi mi isto trebale preporuke, ali ne bih sada nista oko toga da pitam dok ne nabavim prvo djuntu...

pitanje samo jos jedno vezano za 4001/2, jel znas koliko je praktican i efikasan za pranje podova? mislim na parket, laminat, keramiku posto tepihe odavno nemamo?
 
0

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 9446
89.216.32.*



+10242 Profil

icon Re: unutrašnje (dubinsko) pranje auta24.07.2017. u 09:26 - pre 81 meseci
Vidi, kao neko ko je više puta u životu probao da opere meblirani nameštaj u kući, mogu ti reći samo jedno: mani se ćorava posla. U 99% slučajeva dobije se jedno ružno šarenilo delimično opranog štofa, sa zaostalim delovima prljavštine koja se nije mogla skinuti. Posle "pranja" mebla ostaje samo jedno - novi mebl štof, tapaciranje, ili već prema željama i mogućnostima - novi nameštaj

Ostaje ti dakle varijanta pranja auto sedišta. Ako očekuješ neke iole bolje rezultate - odmah zaboravi. Rezulati amaterskog pranja, uglavnom budu manje više isti kao i kod kućnog mebla, samo, pošto je površina manja, a štof na auto sedištima uglavnom tamne boje, vizuelni efekti budu nešto korektniji.

Dakle, postavlja se pitanje isplativosti kupovine uređaja o kojem se diskutuje, i smislenost njegove primene.

S' druge strane, profesionalci, kako je neko već naveo u prethodnim postovima, imaju efikasne, jake i moćne profi deterdžente, koje pojedinac-amater teško može da nabavi. Takođe, profesionalci imaju (ulavnom) mnogo bolju opremu (profi ) koja će čitav posao da uradi na mnogo bolji način.

Da ne pominjem da ćeš auto sedišta da pereš jednom u više godina, a u međuvremenu će, eventualno kupljeni, Karcher da skuplja prašinu u ostavi.

Stoga, poslušaj savet što će ti čiča dati: raspitaj se za najbolje servise - perionice auto unutrašnjosti u gradu, ne žali jednokratno potrošenu kintu, zakaži pranje i završi posao. Još ćeš moći, realno, da uložiš i reklamaciju ako kojim slučajem ostanu nejednako oprane površine sedišta, tj. ne dobiješ rezulatat kakav si očekivao kad si pošteno platio uslugu. Ako do toga uopte i dođe, jer, realno najbolji servisi i steknu reputaciju najboljih zato što ne rade sa polovičnim
rezultatima.



Parket, laminat i pločice u kući (dakle neuporedivo manja zaprljanost u odnosu na javne objekte) obrišeš Vileda džogerom. Tj. žena to uradi. Nema tu mnogo mudrosti.
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji
 
0

botr
Srbija

Član broj: 229796
Poruke: 2008
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+371 Profil

icon Re: unutrašnje (dubinsko) pranje auta24.07.2017. u 09:50 - pre 81 meseci
SE 4002 je kao unapredjene verzija 4001. Mislim da nema neke vece razlike, mozda bolji kvalitet izrade, bolji materijali, itd. Pogledaj i vec spomenuti Lavor, s njim stize dosta opreme.

Izbor hemije je bas ogroman, od osnovnih, univerzalnih sredstava za ciscenje, koja mozes koristiti i za ciscenje plastike, table, itd. pa do onih koji sadrze enzime a uklanjanje neprijatnih mirisa, itd. koja su zgodna ako npr. imas psa koga vozis u autu. Izbor hemije je bas ogroman. Problem sa nekim sredstvima je sto previse pene, pa nisu za upotrebu u usisivacu, jer od njih strada pumpa. Takva sredstva se nanose rucnom prskalicom.

Koliko je praktican za pranje podova, ne znam, nisam probao :), a mislim i da nije isplativo, bar ne ovde gde ja zivim, jer moram cesto da perem podove. Uredjaj mozes da koristis i kao obican usisivac, tako da je na neki nacin multifunkcionalan.

@Java, znas kako, postoje male tajne vellikih majstora. U perionicama uglavnom rade jeftinom hemijom, da bi ih kostalo sto jeftinije, npr. koriste auto sampon od 100din za litar ili Feri za sudove. Oprema nije presudna, Puzzi je izradjen od kvalitetnijih materijala, kvalitetniji motor, itd. da bi mogao da radi 24h svakog dana i ima vece rezervoare za tecnost, dok su ove hobi masine za povremenu upotrebu, ali uz gotovo jednake karakteristike, pritisak pumpe, kolicina vazduha koju usisava i pritisak koji pri tom pravi.

S obzirom da je prednji deo providan, peres sve dok ne krene da izlazi cista tecnost, a i nakon toga postoji jedan mali trik. Uglavnom, moras da budes uporan, i pranje auta nije posao koji ces da obavis za 2-3 sata, za koliko zavrsavaju "profesionalci". Moze da potraje i ceo dan, pa i dva.

Deterdzente mozes da nabavis na svakom cosku, cak i u Srbiji, samo sto je marketig los, pa neko ko nije u tom poslu tesko dolazi od informacija.

Pranje kod onih koji rade kako treba, kosta oko 70-80 evra, zavisi od velicine auta i stanja i ni to nije losa opcija, ako nemas vremena, volje, znanja, da sam uradis kako treba.

 
0

član

Član broj: 287386
Poruke: 883



+800 Profil

icon Re: unutrašnje (dubinsko) pranje auta24.07.2017. u 10:36 - pre 81 meseci
Citat:
Java Beograd:Vidi, kao neko ko je više puta u životu probao da opere meblirani nameštaj u kući, mogu ti reći samo jedno: mani se ćorava posla. U 99% slučajeva dobije se jedno ružno šarenilo delimično opranog štofa, sa zaostalim delovima prljavštine koja se nije mogla skinuti. Posle "pranja" mebla ostaje samo jedno - novi mebl štof, tapaciranje, ili već prema željama i mogućnostima - novi nameštaj Ostaje ti dakle varijanta pranja auto sedišta. Ako očekuješ neke iole bolje rezultate - odmah zaboravi. Rezulati amaterskog pranja, uglavnom budu manje više isti kao i kod kućnog mebla, samo, pošto je površina manja, a štof na auto sedištima uglavnom tamne boje, vizuelni efekti budu nešto korektniji.

ne znam kako si ti pokusavao namestaj da peres, ja sam pokusavao par puta rucno voda+sredstvo+sundjer i trljaj... i koliko god da ribas i ribas i menjas vodu rezultat toga su uvek to sto kazes: razmrljane fleke! masinski nisam nikad pokusavao, nekom logikom bi trebalo da je koliko-toliko efikasnije jer vodu koju utrljas u namestaj odmah i usisas za razliku od rucnog pranja.

Citat:
botr: Koliko je praktican za pranje podova, ne znam, nisam probao :), a mislim i da nije isplativo, bar ne ovde gde ja zivim, jer moram cesto da perem podove. Uredjaj mozes da koristis i kao obican usisivac, tako da je na neki nacin multifunkcionalan.

to je upravo ono iz cega pokusavam da zakljucim da li je isplativo kupiti uredjaj... ovo sto Java kaze jeste tacno: ako bi ga koristio jednom u 2-3 god. da njime operem sedista u autu, a ostatak vremena da skuplja prasinu - ne isplati se! medjutim, ako bi sluzio i kao obican usisivac (pretposavljam da bi u svakom slucaju bio bolji od ovog od 30e koji trenutno imamo i koji svakako treba da menjamo), a pored toga ako bi sluzio i za eventualno povremeno pranje namestaja, i jos ako bi jednim prelazom mogao da usisa i opere podve (umesto sadasnje duple aktivnosti: prvo usisavanja pa onda dzogiranje + cekanje da se patosi osuse), onda mislim da bi kupovina imala smisla.

ako sme da se pita, otkud ti znas toliko o ovim uredjajima? se bavis time, valjas te usisivace, il sta? :)
 
0

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 9446
89.216.32.*



+10242 Profil

icon Re: unutrašnje (dubinsko) pranje auta24.07.2017. u 11:44 - pre 81 meseci
Citat:
botr:U perionicama uglavnom rade jeftinom hemijom, da bi ih kostalo sto jeftinije, npr. koriste auto sampon od 100din za litar ili Feri za sudove.
Jeste ima i toga. Zato sam i napomenuo da se valja raspitati o boljim perionicama, kvalitetnijim. O onima koji to rade stvarno profesionalno i kvaltetno. Jeste, to mora i malo više da košta.

Poenta mog posta je da, po mom mišljenju i dosadašnjem iskustvu, nije mnogo isplativo kupovati specijalizovane perače / paročistače / usisivače zarad jednokratanih poslova kakav je pranje unutrašnjosti automobila.

Na kraju krajeva, uvek postoji i varijanta: kupiti auto presvlake.

OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji
 
0

botr
Srbija

Član broj: 229796
Poruke: 2008
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+371 Profil

icon Re: unutrašnje (dubinsko) pranje auta24.07.2017. u 19:31 - pre 81 meseci
Meni je sredjivanje automobila hobi, nije mi bas prijatno da zajmim tudj usisivac, pa jos da mi se desi da crkne :D, i onda sam resio da kupim, eto odakle toliko znam :)

Jeste i to sto kazes, bacanje para, ali necim moras da se zanimas, da imas neki hobi :) Necu da pricam koliko sam bacio u kozmetiku i razni alat, ali je to sad vec dosta ozbiljna suma.

Nisam siguran da ces moci da usisas i operes podove odjednom, jer je logicno da tecnost lepi prljavstinu za pod. Tesko izvodljivo, mozda ako nije mnogo prljavo. Za usisavanje ce sluziti odlicno. Vec spomenuti WD3 je dosta dobar, a SE4001/2 bi trebalo da je jos jaci, tako da je za usisavanje odlican.
 
0

član

Član broj: 287386
Poruke: 883



+800 Profil

icon Re: unutrašnje (dubinsko) pranje auta24.07.2017. u 21:53 - pre 81 meseci
evo a moze i ovako da se dubinski pere auto (pise da je tad vredeo 150 soma) i to bez neke posebne opreme :)

 
+1

Jesenjin

Član broj: 35183
Poruke: 33
87.116.148.*



Profil

icon Re: unutrašnje (dubinsko) pranje auta23.08.2020. u 21:08 - pre 43 meseci
Planiram isto da uzmem S4001. Cena oko 230e.


Em usisivac za prasinu, em mogu sedista u automobilima, em mogu namestaj sa tim vodenim pranjem. Planiram da kupim kvalitetna sredstva za ciscenje.
Nece biti kao profesionalno pranje, ali vremenom cu pohvatati fore, kao i vazda za sve drugo.... Sve je zanat.


Elem, pitanje:
Da li je ponosni kupac iz ranijih postova zadovoljan ovom masinom?
 
0

bordzija

Član broj: 137771
Poruke: 6769
*.adsl.net.t-com.hr.



+1450 Profil

icon Re: unutrašnje (dubinsko) pranje auta23.08.2020. u 22:12 - pre 43 meseci
Imao sam jedan malo brži auto sa sivim enterijerom, na sunčan dan napravio mešavinu šampona za kosu, tečnog sapuna i deterdženta za sudove. Onda sam penom oribao ceo auto iznutra i auto je sinuo kao nov. Plišano nebo koje je bilo tamno sivo postalo je svetlo sivo da su bolele oči. U autu nikada nije pušeno niti sam ja 15 god zapalio cigaru.

Ostavio pritvoren šiber i sutradan je bilo suvo i mirišljavo. Znači nikakva spec hemija ni uređaji - običan lavor i pena na sunđer.

Danas bih još preko svega toga prešao i paročistačem jer tako čistim fotelje i nameštaj bude ko novo.
Kada se dobro oribači nema nikakvih fleka.

Poučen iskustvom kupio sam nov auto sa crnim sedištima hehe. Evo 10 god je kao nov iznutra.

[Ovu poruku je menjao bordzija dana 24.08.2020. u 11:37 GMT+1]
Glup narod bira glupu vlast!
 
0

Aki993
Beograd

Član broj: 347319
Poruke: 2
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: unutrašnje (dubinsko) pranje auta16.07.2022. u 15:23 - pre 20 meseci
Drustvo, koju masinu za dubinsko pranej auta biste mi preporucili za kupovinu?
 
0

Aki993
Beograd

Član broj: 347319
Poruke: 2
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: unutrašnje (dubinsko) pranje auta17.07.2022. u 10:56 - pre 20 meseci
Pozdrav, pronasao sam jednu povoljnu masinu za dubinsko pranje u jednoj firmi gde mi kazu da je odlicna i da je cak i bolja od karcher puzzi...

[Ovu poruku je menjao Nebojsa Milanovic dana 18.07.2022. u 01:19 GMT+1]
 
0

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
Član broj: 16
Poruke: 8304
*.dynamic.sbb.rs.



+1340 Profil

icon Re: unutrašnje (dubinsko) pranje auta17.07.2022. u 17:15 - pre 20 meseci
Ne verujem da na ovom forumu neko može da ti da kvalitetan savet oko toga, jer se ljudi ne bave time.
 
0

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 9446
2a06:5b00:5ec:cd00:697e:1351..



+10242 Profil

icon Re: unutrašnje (dubinsko) pranje auta17.07.2022. u 18:54 - pre 20 meseci
Ma, Nabojša, lik je očigledno prodavac, koji na glupu foru pokušava da reklamira svoju trećerazrednu bofl robu. Ima tačno dva posta na forumu.

Šatro, naivan ko francuska sobarica. Treba mu savet. Bolje zaključaj temu, i obirši onaj link.
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji
 
0

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
Član broj: 16
Poruke: 8304
*.dynamic.sbb.rs.



+1340 Profil

icon Re: unutrašnje (dubinsko) pranje auta18.07.2022. u 00:19 - pre 20 meseci
U pravu si.
 
0

elitemadzone.org :: AutoZone :: unutrašnje (dubinsko) pranje auta
(Zaključana tema (lock), by Nebojsa Milanovic)

[ Pregleda: 17481 | Odgovora: 18 ] > FB > Twit

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.