Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

BK Biseri - Fascinantno!

elitemadzone.org :: MadZone :: BK Biseri - Fascinantno!

Strane: < .. 1 2 3

[ Pregleda: 21856 | Odgovora: 41 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Sanja&Tanja




Profil

icon Re: BK Biseri - Fascinantno!09.08.2004. u 09:29 - pre 240 meseci
Citat:
Pa i dešava se svuda gde su takvi uslovi, samo što Afrika ima više stanovnika i površinski je mnogo veća nego što su te nerazvijene države, odnosno regije koje ti pominješ.Recimo, nije isto 10% stanovnika San Marina i 10% stanovnika Kine.

Pa o cemu ti pricas?!? Kakve veze ima broj stanovnika sa bilo cime?! Pa opste je poznato koliki je ogroman procenat zarazenih u Africi. Ja govorim o tome, o procentu. Nema veze da li drzava ima 10 stanovnika ili 10 miliona! Ako je od 10 stanovnika 7 zarazeno, to je procenat od 70%, a to je ogromno, a samim tim i veoma lose. Niko nije pominjao broj zarazenih. Znaci ako je u Africi toliki procenat, slican treba da bude po toj teoriji i u nekoj drzavi slicne naucno-medicinske infrastrukture, jer je po tebi to jedini razlog za pojavu ove bolesti.
Citat:
Pa teret dokazivanja pada na onog ko optužuje i iznosi neke stvari.Dakle ti špekulišeš da Medžik ima 2.5 milijardi dolara, a ja hoću da mi ti pružiš makar jedan argument, dokaz, činjenicu da je tako, dakle ja ne kažem da je nemoguće da ih ima, dok ti decidirano tvrdiš da ima baš tu sumu.Molim lepo, dokaži.

Ma daj, ja sam samo jednom pomenuo to, nisam vise ni pominjao, a kamoli tvrdio da on ima toliko. Verovatno ni on sam ne zna koliko ima.
Citat:
Ajde me onda ti prosveti, pošto vidim da si veoma upućen...Ah da, ne smeš, poješće te mrak :)

Nemoj da si smesan.
 
Odgovor na temu

srki
Srdjan Mitrovic
Auckland, N.Z.

Član broj: 2237
Poruke: 3654
*.dialup.xtra.co.nz



+3 Profil

icon Re: BK Biseri - Fascinantno!09.08.2004. u 10:52 - pre 240 meseci
Citat:
Znaci ako je u Africi toliki procenat, slican treba da bude po toj teoriji i u nekoj drzavi slicne naucno-medicinske infrastrukture, jer je po tebi to jedini razlog za pojavu ove bolesti.


Pa nije samo to. Zavisi i od obicaja. U nekoj muslimanskoj zemlji je tesko da ces da imas toliki procenat kao u Africi gde i dalje u mnogim mestima postoje obicaji grupnog silovanja itd..U muslimanskim zemljama je uglavnom manja zarazenost nego u Evropi jer se oni strogo drze obicaja da nema seksa pre braka i sl. Recimo u Siriji je obicaj da majka mladozenje pre braka proveri da li mu je buduca zena devica.

A i VELIKA je razlika izmedju broja zarazenih u severnoj Africi i podsaharskoj Africi.

Sub-Saharan Africa 7.5%
North Africa & Middle East 0.2%
Western Europe 0.3%

Eto, u severnoj Africi je cak i manja zarazenost nego u zapadmnoj Evropi. A znamo da su tamo muslimanske zemlje a i razvijenije su nego one u podsaharskoj Africi.

Da li znas kako se jos gomila ljudi zarazila u Africi? Prilikom transfuzije krvi jer nisu imali sredstava da ispituju krv da li sadrzi HIV.

U istocnoj Evropi koja je ipak malo manje razvijena od zapadne posto su slicni obicaji i sistemi vrednosti je ipak duplo vise procenata zarazenih od side.

http://www.avert.org/worldstats.htm
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: MadZone :: BK Biseri - Fascinantno!

Strane: < .. 1 2 3

[ Pregleda: 21856 | Odgovora: 41 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.