Zezate se sa ozbiljnim stvarima, Beko, Vox.... firme od juce.
To za Mideu je tacno, al' se isplati kupiti je samo ako je mehanicki progamator. Ako je elektronika u pitanju 5 godina garancije prema 2 je velika razlika. Isplati se dati 2-3.000 din. vise u startu. I naravno da se ime naplacuje, kad tako nije bilo?
A beko naruči lim, plotne i prekidače pa sami sklepavaju... Ista nesreća :)
Po meni, ako neces da se otvoriš za neki skup brend a ti kupi najbolji kineski brend koji ce najverovatnije dugo godina opstati na trzistu a po svemu sudeci - kupovaće skupe brendove koji su na izdisaju ;)
Ćelavi slaninaš će tu trange-frange kombinaciju da zatvori kad isprodaje cimente. To su tehnički uređaji kojima treba servisiranje, guma, crevo, dihtung... Setitite se marke Elin!? Fol garancija 3 godine, i? Ne sporim da je Vox mašina jeftina, 16.990,00 din. a prosek pristojnih je oko 22.000,00 din. Dakle, tačno toliko i vredi.
Meni moj bosch radi skoro punih 30 godina pa ti vidi :)
Taj vox ce da rasproda to nešto što uvozi i nikad u životu necete naci ni najsitniji deo jer necete imati pojma koji je brend. Da ne ponavljam kako vam ni garanciju neće ispoštovati. Ja sam imao problema sa Elin i vivax uređajima.
Najsmešnije mi je bilo kad sam zvao servisera midea ovde da mi produži garanciju a on nije hteo, kaze jesam ja normalan da ocu 5 godina za midea klimu a propisana uslovima :) Neki omega servis, teški degenerici :)
pozdrav svima i unapred hvala
imam candy cd112 vec sest godina pre godinu dana sam imao problema sa njom puklo mi je crevo od presostata promenio sam ga i isla je sve do sad.Sad imam problem sa njom tako sto vuce vodu i nakon pola minuta kad treba da pocne da radi ona umesto da ukluci pumpu pritiska ponovo pocne da vuce vodu ali samo na kratko i taj postupak traje nekoliko puta i nakon toga izbaci svu tu vodu koju povuce i nastavlja dalje da vuce vodu i tako u nedogled molim za pomoc ako neko zna sta joj fali
Meni je moj bosch to uvek radio posle godišnjeg odmora ili neupotrebljavaja,
ćale je tvrdio da je to do nekog velikog kondenzatora koga je bilo potrebno
odozdo lupnuti ispod mašine ali ja mislim da je problem bio u programatoru
koji "stane" u jednom polozaju i ne mrda... tako je znala do jutra da vrti.
Rukom preskočim i posle radi ok.
ne znam tacno sta se desilo ali proradila je sinoc oko pola jedan nocu napominjem to vreme jer mislim da je mozda do napona struje jer u to vreme bilo mi je sve iskljuceno a i kod ostalih komsija ne verujem da je nesto veliko radilo na struju u to doba
Midea je odradila posao maksimalno. Uz Somat tableticu, oprala je sude koji je cekaju vec dva dana! Sudi su se toliko okoreli da bi rucno pranje trajalo bar 3 sata! Radila je na intenzivnom programu (nacrtani lonci).
Sipao sam 1,5kg soli u rezervoar za so ali lampica za nedostatak soli i dalje svetli. Da li je ovo problem?
Tvrdoca vode kod mene je preko 22dH.... da li je so potrebno dosipati prilikom svakog pranja, ili samo kada se lampica ukljuci?
Lampica za sjaj takodje svetli, nisam sipao sjaj, pa zbog toga...jel?
23.12.2009. u 06:15
bakara DownTown Belgrade Hostel nBGd
SuperModerator Član broj: 40157 Poruke: 6937 188.120.96.*
stojakovicv:
Sipao sam 1,5kg soli u rezervoar za so ali lampica za nedostatak soli i dalje svetli. Da li je ovo problem?
Tvrdoca vode kod mene je preko 22dH.... da li je so potrebno dosipati prilikom svakog pranja, ili samo kada se lampica ukljuci?
Treba ti oko 2kg soli da bi se ugasila lampica...
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!
Mislim da niko to do tancina ne izucava. Bar ja nisam.
Ako ces da proveravas, savetujem te da kontaktiras vodovod (oni bi trebalo da znaju) ili das uzorak vode na analizu. A postoje i one trakice za kucno testiranje.
Ne znam ima li i gde da se kupe.
rewqrewq: ...al' se isplati kupiti je samo ako je mehanicki progamator...
Sto se mene tice to vazi za svaku masinu. Ja ne kupujem masine sa digitalnim programatorima, zato sto napajanja u njima ne valjaju, a kod nas je napon jos gori. Jos fali da neko u komsiluku cesto koristi aparat za zavarivanje i gotovo. Mehanicki je sigurniji.
Lesli Eldridz: Sto se mene tice to vazi za svaku masinu. Ja ne kupujem masine sa digitalnim programatorima, zato sto napajanja u njima ne valjaju, a kod nas je napon jos gori. Jos fali da neko u komsiluku cesto koristi aparat za zavarivanje i gotovo. Mehanicki je sigurniji.
Ok, ali retko ćeš da nađeš takvu. Ako već kupuješ neki aparat diskutabilnog nivoa kvaliteta onda neka makar može da se popravi. Znam da je muka za Mideinu mašinu za sudove da se nađe programator (elektronika), jer servis nemaju a Gorenje (koji je veoma sličan a nekada isti uređaj) ima te el. kao rezervni deo ali neće da je prodaju. Ako je i nađeš košta oko 5.000,00 din.
do sad ovih nedelju dana samo nocu uspevam da perem sudove preko dana nema sanse da napomenem u pitanju je candy cd 112 do sad mi se nije desilo tako nesto a imam je 6 godina i radila je besprekorno ne znam dali je ipak nesto crklo ili je jednostavno samo do napona
ja sam nedavno dobio stari model morris masine za pranje sudova pa me interesuje koji deterdzent koristi i gde se on stavlja posto nema nikakvih posuda niti odvojenih pregrada za tu namenu