a ti gubitci su radnicka klasa ove zemlje,Da ce se kompletno nacin razmiljanja menjati.
Definiši radničku klasu, šta radi ta radnička klasa sada, koliko privređuje, koliko zarađuje. Kakvo je tvoje mišljenje, šta će se desiti sa istom nakon ulaska Srbije u EU?
Srbija je već "kapitalistička" zemlja. A ko vodi sada ovu zemlju? Ko kontroliše ratarstvo, mlekarstvo, prodavnice robe široke potrošnje? Misliš da će situacija biti gora nakon ulaska u EU?
Pretpostavljam da pod "standard" misliš na materijalno bogatstvo. Tu grešiš silno. EU prestavlja "standard", u smislu seta raznoraznih zakona i td. Životni standard može doći kao posledica uređenog funkcionisanja neke države, i sve su šanse da EU tako nešto i može da obezbedi.
Pazi, ne postanem ni ja dobar fudbaler zato što sam se učlanio u fudbalski klub, već zato što vredno radim na tome da postanem dobar fudbaler.
Za Bugarsku ne znam, ali što se Rumunije tiče - zemlja je bila ekstremno korumpirana od najsitnijeg pandura, preko sitnih političara do krupnih zverki - i to nije potpuno iskorenjeno, ali je višestruko smanjeno! To je i bio jedan od uslova da Rumunija uđe u EU. Rumunija je postala mnogo sređenija zemlja da bi ušla u uniju, a takva je i sada, nakon ulaska u istu. To je potvrda nekolicine prijatelja koje tamo imam.

Re: Jeste li zaista za ulazak u EU?